Side 1 af 2

Hvad er det nu man gør

: 18/12/2011 kl. 11:18
af PA48
Synes lige i skal se min Mistelten.

Så er det op til mig hvad der videre skal ske.

Per fra brøndby.

NB.Det er selvfølgelig min kone.


Billede

: 18/12/2011 kl. 14:33
af Erna
Hold da helt op Per hvor er den dog kæmpestor og flot. :lol:

Du skriver at det så er op til dig hvad der videre skal ske. Jamen det giver vel sig selv :lol: :lol: For når en kvinde står under misteltenen så må man kysse hende :lol:

: 18/12/2011 kl. 18:21
af PA48
Hej Erna

Det er sket,,,,selvfølgelig :lol:

Tak til Erna

: 18/12/2011 kl. 21:40
af Betina1984
Hold da op hvor er den stor og flot :)

:)

: 19/12/2011 kl. 00:30
af larsvh
den er dælme fin.
det sidder konen vel tit he he

mvh lars

:)

: 19/12/2011 kl. 00:31
af larsvh
den er dælme fin.
det sidder konen vel tit he he

mvh lars

: 20/12/2011 kl. 10:39
af SirLonewolf
Det var da godt nok et stort og flot eksemplar.......altså mistelten :lol:

: 20/1/2012 kl. 20:55
af Erna
Hej Per
Jeg blev rimeligt inspireret af din flotte mistelten, så jeg snuppede et enkelt bær/frø, fra den obligatorisk indkøbte dusk fra Brugsen. Jeg lagde det på et lille stykke bark, og placerede det i mit lyshjørne.
Som du kan se på billedet, så er det vidst lige før det spirer, man kan se en lille grøn dut i den ene ende af frøet, som ikke har været der hele tiden.

Billede

Jeg har nu læst om mistelten, og kan se at man både skal have hun og hanplanter for at kunne få bær på. Jeg ærger mig naturligvis over at jeg kun tog et bær og nu er de andre jo for længst tørret ind.
Meeen, så var det jo at jeg tænkte at vi måske kunne lave en byttehandel.
Jeg fik jo lavet en af mine traditionelle brølere da jeg skulle købe lotusfrø. :oops: Jeg havde kigget på Lars’s billede af lotusfrø: 19 frø var der. Jeg kunne i hvert fald godt nøjes med at bestille 10 frø. Det gjorde jeg så , og modtog 10 poser frø, hvor der vel er ca. 14-15 stykker i hver. Hvis du har lyst så kan jeg tilbyde en pose lotusfrø, til gengæld for x antal frø/bær, fra din mistelten. Jeg har læst at man kan så dem direkte på træet sidst i januar.
Jeg tænker også at du jo sikkert sagtens kan starte lotusfrøene op allerede nu, du har jo temp. til det i dit drivhus.

: 20/1/2012 kl. 22:34
af PA48
Hej Erna

send mig din adresse på
vores interne personbesked.

Så sender jeg 10 stk frø med posten.

hilsen Per

: 25/1/2012 kl. 15:44
af LarsB
Hej Erna,

Du skriver, at du har sat frøet på et stykke bark. Jeg går ud fra, at det bare var for at prøve. Mistelten skal jo sås på et stykke levende træ. Æbletræer r gode.

Billede

: 25/1/2012 kl. 21:35
af Erna
Hej Lars
Hold da helt op :shock: det var dog helt utroligt så stor og flot den er.
Kan den egentlig ende med at tage livet af æbletræet ?

Ja, du har ret, det var kun for at prøve at jeg satte det ene frø på et stykke bark. Frøene fra Per er allerede smurt på et Belle de boskop æbletræ, så venter jeg spændt. Ja, det bliver jo ikke i min tid at mine frø kan nå at blive til så store planter , som hos dig og Per. Hvor gammel er din mistelten?

: 25/1/2012 kl. 23:02
af LarsB
Den største er omkring 20 år. Det er et omkring 80 år gammelt Pederstrup, de gror på, og det er hård for det, men jeg tror ikke, de tager livet af det. Det ville være selvmord.

: 25/1/2012 kl. 23:05
af louise vig
Imponerende !
Men kan ende sørgeligt, for se hvad jeg fandt på nettet :
Hvert år vil der for enden dannes et nyt bladpar. Efter ca. 6–7 år er de kønsmodne og vil gå i blomst. Der vil dannes frugt, som kan sikre artens overlevelse, og samtidig bliver planten større og større. Og måske vil der komme flere mistelten på værtsplanten. Efter en 20–30 årig periode vil misteltenen skygge så meget, at det ofte vil gå ud over træets egen fotosyntese. Træet begynder efterhånden at svækkes – det bliver angrebet af svampe og bakterier, bliver endnu mere svækket, og går døden i møde sammen med misteltenen, som ikke kan leve uden træet.
:cry: Hilsen Louise

: 16/4/2012 kl. 00:08
af Egon K P
Så vil jeg lige genoptage denne tråd, jeg passer hus, have og orkideer for en af mine venner, mens hun lige føjter til 2 verdensdele i 2½ uge hvert sted, med kun 2 dage hjemme imellem. Hun har også en del mistelten i sine æbletræer, 4 af dem er "hjemsøgt" af denne snylter.

De sidste mange år har hun klippet mindst 10 grene af dem til vores julemøde, hvor de har været sidegevinster til bankoet, ellers havde de været noget større.

Billede

Her et mindre træ, det er udelukkende mistelten, der har blade på det træ lige nu, så, der er da et par stykker på den i alle størrelser, næsten fra "kimplanter", og til større "bamser".

Billede

Dette æbletræ står ved siden af, og, kunne lige skimtes på det forrige billede. På trods af de mange mistelten, så smider træerne en voldsom masse æbler fra sig hvert år, så, indtil videre har træerne ikke taget skade.

Der er endnu to med kun få mistelten på, det ene træ er overhængt med en stor slyngrose, der allerede har fået små blade, så, det er svært at se, hvad der er hvad, det sidste har en kæmpe efey hængende over sig, så igen opgiver jeg at sætte billeder ind af det træ.

Men, et frø er på et tidspunkt kommet på afveje, og er startet op i en syren ikke langt fra æbletræerne.

Billede

Det kan være lidt svært at se snylteren her, med mindre man skeler lidt til billederne.

Billede

Måske denne vinkel er bedre.

Billede

Her er den, bedre billede fik jeg ikke lige af den. Normalt siges mistelten at holde sig til det samme værtstræ, som moderplanten har siddet på, men, det er måske en skrøne! Her tog frøplanten i hvert fald fejl!

Men, det var nu mere, fordi det er lige nu, at næste vinters frugter skal startes op, så, her er en enkelt mistelten lidt tættere på.

Billede

Kikker man godt efter, så er der både bær og blomster på den.

Billede

Frugterne sidder saftspændte, med en pæn stor grøn spire inden i.

Billede

Nogle af frugterne ville ikke længere vente på, at fuglene skulle hjælpe dem et andet sted hen, så, de hang i en tynd selvlavet tråd og dinglede i vinden. Derfor er det lidt utydeligt.

Billede

Men, her er blomsterne så. Eneste billedpar, der kunne bruges til noget fornuftigt. Om det så er en hun- eller hanplante, det er jeg faktisk lidt i tvivl om! :oops:

Ja, så skal vi bare lige vente på, at sommeren er overstået, så hænger der igen et hav af hvide frugter i hendes træer! :P

: 16/4/2012 kl. 10:07
af PA48
hej Egon

Flotte billedder.

Hvis nogle skulle ønske sig Mistelten, er det lige nu man bør sætte frø på
sine røn el. æbletræer.Der er sikkert en plante i nærheden af hvor man bor,så er det bare at spørge om man må få lidt frø af ejeren.

Det må vel være de gule uden bær der er hanblomsterne.

Hilsen per