Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

Flyve maskiner og orkideer

Der skal jo også være plads til andre ting, så slå dig ud her, hvis dit emne ikke passer ind andre steder.
Besvar
Brugeravatar
Ellen
Indlæg: 191
Tilmeldt: 5/7/2006 kl. 21:21
Geografisk sted: Skive

Flyve maskiner og orkideer

Indlæg af Ellen » 1/2/2012 kl. 19:37

Hvis man skal ud og flyve, indenfor EU og bliver fristet med orkide køb.

Kan man så pakke orkideerne i den store kuffert, hard case, eller skal de i håndbagagen?? :roll:

Brugeravatar
Egon K P
Indlæg: 3633
Tilmeldt: 1/3/2007 kl. 19:42
Geografisk sted: Aarhus N

Indlæg af Egon K P » 1/2/2012 kl. 21:46

Jeg har forsøgt at lede lidt på NaturErhvervstyrelsens hjemmeside, hvor Plantedirektoratet også holder til nu om dage. Det har jeg ikke fået meget ud af, stort set kun mere forvirret end før, ....... hvis det kan lade sig gøre! :lol:

Jeg faldt over et indsat spørgsmål og svar, som omhandlede indkøbte planter udenfor og indenfor EU, men, svaret kan vist ikke være gældende for indenfor EU, jeg tror, EU-delen er blevet glemt i svaret.

http://www.naturstyrelsen.dk/Om+os/Spoe ... 6df155d238

Mon ikke dit flyselskab kan fortælle dig, om de skal være i håndbagagen eller i kufferten? :roll: Ellers må skat kunne fortælle dig det, det er dem, der i givet fald skal finde dem ved ankomsten til Danmark igen. :wink:

Husk altid en kvittering for dit køb, selvom det er indenfor EU, så har du gjort, hvad du kan, for at dokumentere, hvor dine planter stammer fra! Du kunne jo have gravet en Oncidium op i Alperne i Østrig, hvis du skal på skitur, ik'? :lol: Hvad ved en tolder om det? :roll:

Så faldt jeg lige over Claus Dalby's måde at hjemtage planter på fra EU, der ser det ud til, at planterne må være i kufferten:

http://www.clausdalby.dk/2010/07/plante ... erten.html

Er der væske ved dine planter, må de jo ikke være i håndbagagen p.g.a. terrorlovgivningen, der må måske heller ikke være jord ved, hvad kan du ikke gemme deri af drabelige ting og sager. :? Mon ikke den store kuffert er løsningen på problemet? :roll:
Mvh Egon

Brugeravatar
vilmis
Indlæg: 33
Tilmeldt: 21/1/2012 kl. 19:29
Geografisk sted: Kolding
Kontakt:

Indlæg af vilmis » 2/2/2012 kl. 14:52

Jeg købe eller få som gave nogle planter og tage med mig hver gang jeg besøge min familie og venner i Litauen. Jeg altid pakke planter i min kuffert og tage dem her i Danmark. Aldrig har haft problemer i lufthavn. Jeg synes at det er næsten fri at rejse med planter mellem EU-lande. Dog ikke hvis det er rariteter. Kig på EU-regler:

http://europa.eu/youreurope/citizens/tr ... dex_da.htm

Brugeravatar
Ellen
Indlæg: 191
Tilmeldt: 5/7/2006 kl. 21:21
Geografisk sted: Skive

Indlæg af Ellen » 4/2/2012 kl. 19:11

Tak for svar.
Jeg vil nok også bruge kufferten til planteren, og til de helt specielle planter, håndbagagen.

Kvittering skal jeg prøve at huske.....der er jo også et max beløb for indkøb i udlandet.........

Besvar