Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

Reetablering af ny have. Den skal fræses op og gøres pæn

Der skal jo også være plads til andre ting, så slå dig ud her, hvis dit emne ikke passer ind andre steder.
Besvar
Loni
Indlæg: 185
Tilmeldt: 21/4/2010 kl. 17:20
Geografisk sted: Frederikssund

Reetablering af ny have. Den skal fræses op og gøres pæn

Indlæg af Loni » 25/3/2013 kl. 17:05

Sidste år købte kæresten og jeg hus. Den tidligere ejer havde haft bassin, og en lille høj. Derudover lå der 22 tons kampesten. Alt dette har sikkert været rigtig pænt engang, men da vi overtog det havde det været forsømt i en række år. Vi har så fået fjernet alle stenene, og fjernet det bassin, og fyldt det ud med jord fra højen.
Nu ser haven jo bare ikke særlig pæn ud. Der er flere steder hvor der ikke er græs, og vi har mange huller og buler i plænene.

Vores plan var så derfor at få fræset hele haven op, så man kunne få den plan og pæn, så det er muligt at slå græsset når det engang bliver sået.

Hvad er så den bedste fremgangs måde til alt dette?
Mine tanker var at leje en have fræser i den lokale silvan. De har en på 205 ccder koster 355.- om dagen. Og håbede på jeg kunne fræse haven på en enkelt eller 2 dage. Det skulle dog være ret hårdt har jeg kunne google mig til. Så vil måske alliere mig med en ven så jeg kan nøjes med at leje den i maks 2 dage.
Er det bare at køre på, og fræse græs og ukrudt og alt hvad der er op, også rive den plan og fjerne sten og andet?
Efter den er fræset og revet plan, ville jeg nogle ture med en trumle, for lige at få det pænt og fladt så man kan begå sig der ude

Hvor længe skal såda en plæne så have lov at ligge før man kan plante græs? Kan jeg det umilbart efter, eller skal den ligge et ½år - 1år for at sætte sig, før man planter græs?
Hvilken græs skal man vælge? Er det bare den billige fra jem&fix eller kan det betale sig at give lidt mere for en bedre blanding? Og i så fald hvad vil foreskellen være?

Jeg har ikke nogen erfaring med at køre med havefræser, men går ud fra det kan lade sig gøre, med lidt øvelse.
Så er der nogen, med gode råd eller ideer, til hvordan bedst får min have pæn igen, skal i være velkomne til at svare
Jeg nyder at nusse om mine orkider:)

Karen
Moderator
Indlæg: 2067
Tilmeldt: 16/6/2006 kl. 21:37
Geografisk sted: Slangerup
Kontakt:

Indlæg af Karen » 27/3/2013 kl. 14:12

At fræse er den mindste del, at planere og samle småsten mv op er det hårde. Men klø på, kan det evt laves ad to omgange, Altså fræs alt hvad du kan på en dag, og der skal sikkert fræses både den en og dan anden vej flere gange, så kan du planere de næste dage. Jeg har selv planeret en del og vi fræser gerne en dag, planere så med vores lille harve, låner så svigerfars planerings rive som er super det at samle små sten, lader det regner, river og samler småsten igen, og når vi så er tilfredse så sår vi. Det kan nemt tage to weekender, mest fordi rive arbejdet faktisk tager tid og lidt regn i mellem er med til at få det til at sætte sig.

Alt afhænger af din jord type, også om der skal tromles, vi tromler dog gerne let. Og om du kan klare at fræse hele have på en dag, tjah det afhænger jo af haven 500kvm kan nok gå med 4000 er nok ikke så sjovt.

Klø på det er snart tid til at komme igang, selvfølgelig skal frosten lige gå ud af jorden først.

Et rigtigt have forum er nok det rigtige sted at spørge hvis du skal ha flere tips med på vejen. Men ellers er det bare at klø på og hjælp er en god ting, men jeg vil nok søge hjjælp til rive arbejdet, da det er der jeg plejer at syntes det er uoverskueligt og går alt for langsomt.
mvh/ Karen ~ orkidevinduet.dk

Morten Lyngsaa
Indlæg: 156
Tilmeldt: 9/2/2010 kl. 02:09
Geografisk sted: Kaas
Kontakt:

Re: Reetablering af ny have. Den skal fræses op og gøres pæn

Indlæg af Morten Lyngsaa » 4/4/2013 kl. 14:26

Loni skrev:

Er det bare at køre på, og fræse græs og ukrudt og alt hvad der er op, også rive den plan og fjerne sten og andet?
Efter den er fræset og revet plan, ville jeg nogle ture med en trumle, for lige at få det pænt og fladt så man kan begå sig der ude
Nu er det sa lige jeg spørger, hvilken ukrudt?
Flerårigt rodudkrudt, så som skvalderkåæ, senegræs mfl kan ikke bekæmpes på denne måde, det vil kun gørre det værre. Rødderne findeles og hvert enkelt stykke kan gro videre. :(
Mvh.
Morten Lyngsaa
Skolemarken 1
Kaas
9490 Pandrup

Besvar