Side 1 af 1

Botanikerens Hjem

: 26/10/2014 kl. 21:47
af lasseschytte
Hej med jer!

Jeg er igang med mit første år som arkitektstuderende. Jeg har en case hvor jeg skal bygge et hjem, på 60 kvm. maksimum 2 etager, til en botaniker.
Jeg tænkte at der måske sad én botaniker - der kunne være interesseret i, at uddybe hvilke ting en botaniker absolut ikke kunne leve uden.
På forhånd mange tak!

Re: Botanikerens Hjem

: 29/10/2014 kl. 01:22
af Karen
Et arbejds værelse med godt lys så detaljer kan studeres, her tænker jeg ikke syd men mere diffust lys. Masser af hyldeplads, bøger, planter i sprit og herbarieeksenplarer (lysfølsomme) mv fylder. Masser af skeivebordsplads så der kan krydsrefereres mellem flere bøger/ artikler samtidig med at der er plads til plante præperater. Plads til mikroskop, sådan et er notorisk svært at få plads til. Plads til at presse plantepræparater.

Nu er jeg ikke botaniker, men har nærstuderet et par planter unde mikroskopet.

Går udfra at din botaniker er et tænkt eksempel, så du kan for sjov læse kapitlet i Orchid Fever om seidenfaden og hans vaner, men han havde lidt mere end 60kvm. Botanikere er dog alle forskellige, nogle mere eksentriske end andre. Faktisk er der mange forskellige retninger inden for boranikken, og unge botanikere i dag er sikkert til andet end chesterfield.

Ville ikke kombinere soveværelse og arbejdsværelse, spritpræperater kan afgive gasser som man ikke ønsker at sove i.

Håber du kan lege med mit input som tildels er klicheer og lidt sandhed.