Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

Sophronitis organensis/coccinea

Her kan vi diskutere orkideernes opbygning, bestøvningsteknik, frøformering, korrekt navngivning og andre nørdede emner.
Besvar
Cattleyafreak
Indlæg: 82
Tilmeldt: 26/12/2013 kl. 12:00
Geografisk sted: Ballerup

Sophronitis organensis/coccinea

Indlæg af Cattleyafreak » 30/12/2014 kl. 13:43

Hej alle derude.
Har netop set en forhandler sælge Sophronitis organensis, har jeg ret hvis jeg siger det er en S.coccinea i forklædning,(andet navn for at narre os købere)??,
jeg kan sgu'tte se forskel på denne og en S.coccinea.
Hilsen Thomas.

Brugeravatar
Egon K P
Indlæg: 3633
Tilmeldt: 1/3/2007 kl. 19:42
Geografisk sted: Aarhus N

Re: Sophronitis organensis/coccinea

Indlæg af Egon K P » 30/12/2014 kl. 15:01

Hvis du sætter det navn ind i det link, jeg gav til Kew/RHS, så har det "artsnavn" aldrig været brugt til en Sophronitis. Der er en på Flickr, som kalder sin plante Sophronitis coccinea organensis, formentligt gående på, at den har en mere orange farve end den normalt har.

https://www.flickr.com/photos/31255108@N08/4385629764/

Så det burde måske være en farvevariant, så kan du jo overveje, om den skal i samlingen, med risiko for, at det "bare" bliver en ganske almindelig men alligevel flot Cattleya coccinea.
Mvh Egon

Cattleyafreak
Indlæg: 82
Tilmeldt: 26/12/2013 kl. 12:00
Geografisk sted: Ballerup

Re: Sophronitis organensis/coccinea

Indlæg af Cattleyafreak » 30/12/2014 kl. 21:15

Hej Egon.
Når jeg læser Carl L. Withner's "Cattleyas and their relatives" fortæller han, at S.orgaoensis er navn for adskillese af "coccinea's" S.orgaoensis lever/gror sydøst for Nova Friburgo i Organ Mountains(bjergkæde i Rio), og Soph. orgaoensis har større blomster end Soph. coccinea, så jo, skal da have den i samlingen, selv om jeg nu ikke kan se nogen forskel på billedet fra forhandleren, men det snyder ofte, med der er altid plads til en Soph. mere.
Thomas

PA48
Indlæg: 417
Tilmeldt: 28/3/2007 kl. 12:07
Geografisk sted: Brøndby

Re: Sophronitis organensis/coccinea

Indlæg af PA48 » 31/12/2014 kl. 15:34

Hej Thomas

I 1980-erne begyndte jeg at samle på div. Sopronites.

Det var den gang man bare bestilte x antal planter til ca. 1-2 dollar pr. styk , af naturindsamlede
planter.

Dengang var det meget almindelig at man(gartnere)(indsamlere) gav dem var. navne efter hvilket bjerg(område) de var indsamlet på.

På mine (jeg har 27 Soph.) har følg. var. navne, organensis, acuensis ,grandiflora ,mantiquera ,xantoglossa , xantochella m.m.

De to eneste der er meget anderledes er wittigianum (rosa) og flava(gul) og selvfølgelig cernua minien som ikke gror så godt hos mig.(for koldt)

Jeg kan se man nu kalder den gule tomyanum.

Midt bud er at en given Soph. plante(art) vil se forskellig ud alt hvad højde den bliver fundet i, og vil være større hvis den
kommer fra lav højde(grandiflora) og meget lille fra stor højde (miniatum).

Men en ting har jeg med sikkerhed fundet ud af er, at mine blomsterstørrelser er meget afhængige af hvordan sommeren har været.
En kold og regnfuld sommer har givet store og mange blomster.
En varm og tør sommer, små og ganske få blomster.
Jeg har mine planter ude fra april til oktober.

http://vimeo.com/87988568

Med venlig hilsen og godt nytår.



Per Alm

Cattleyafreak
Indlæg: 82
Tilmeldt: 26/12/2013 kl. 12:00
Geografisk sted: Ballerup

Re: Sophronitis organensis/coccinea

Indlæg af Cattleyafreak » 1/1/2015 kl. 11:56

Hej Per.
Jeg er helt ny i Sophronitis slægten, (under 2år), har altid før været solgt til Cattleya's (Labiate typer, ingen int. i bifoliate), men min int, er ved at skifte til Soph. og så de små stenlaelias.
Tak for din video, kan se dine planter nyder livet fuldt ud, extremt sunde planter.
Ang. lysmængde har jeg den samme erfaring som dig, der er stor forskel på blomsterne fra år til år, afhængig af lys/fugtighed, målt på den samme plante igennem årene, utroligt de kan variere så meget. Jeg har ikke drivhus, sommeren tilbringer mine planter på en stor glasdækket terrasse(selvføl. m/skyggepasta), vinter i vindueskarme og borde tilsat LEDlys.Har tre forskellige rum(temp./lysmængde) til de forskellige typer.
Godt nytår til dig, og alle iandre selvf.
Hilsen Thomas.

Besvar