Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

Hvor finder man orkidéer i Thailand?

Her kan vi diskutere orkideernes opbygning, bestøvningsteknik, frøformering, korrekt navngivning og andre nørdede emner.
Tonni
Indlæg: 220
Tilmeldt: 23/8/2007 kl. 07:38
Geografisk sted: Amager

Indlæg af Tonni » 28/3/2008 kl. 07:27

Ved godt jeg har sagt det samme som i alle 3 har skrevet, følte bare lige et behov for at komme ud med det, som jeg oplever det. Sådan lettere kaotisk og uden struktur. Men med sammenlægningen af de 4 museer og dermed en ny ledelse også, så sker der vel noget på et tidspunkt. Til det bedre selvfølgelig.
MVH

Tonni

Karen
Moderator
Indlæg: 2067
Tilmeldt: 16/6/2006 kl. 21:37
Geografisk sted: Slangerup
Kontakt:

Indlæg af Karen » 28/3/2008 kl. 22:53

Må desvære give ret i at den thailandske samling ikke er i den bedste stand. F.eks. benytter man automatisk vanding med drypslanger. Med det resultatat at planter der i hvileperioden skal have mindre vand rådner, og planter hvor slangen er røget ud af får aldrig vand.

Så man sparer lidt for meget på den daglige pasning og overvågning, derudover har der været en vis udskiftning i personalet - jeg kommer dog ikke ret ofte mere, så jeg "kender" ikke de nye, men det er for deprimerende at komme.

Jeg har også bemærket at man er begyndt at blande ikke thailandske planter ind i drivhuset reserveret den thailandske samling, heraf en del helt ubetydelige hybrider, det var ikke sket før i tiden og for mig et tegn på at man ikke helt værdsætter samlinens videnskablige værdi.

Håber haven går bedre tider i møde, hørt noget om at haven nu rykker ind under museets ledelse, men om de vil prioritere pasningen højere ved jeg ikke, men man kan da altid håbe.
mvh/ Karen ~ orkidevinduet.dk

Tonni
Indlæg: 220
Tilmeldt: 23/8/2007 kl. 07:38
Geografisk sted: Amager

Indlæg af Tonni » 31/3/2008 kl. 07:39

Ja, botanisk have er kommet ind under SNM(statens naturhistoriske museum) ledelse, og de har lagt ud med at sige, de vil ha en botanisk have i "verdensklasse". Der er blevet råbt op om hvad de egentlig forventer at der kan ske af mirakler, når der jo ikke er mandskab nok. Men vi må vente at se, forhåbentlig er der en plan.

Det med at der kommer andre ikke thai planter ind i samlingen, hænger helt sikkert sammen med at samlingen èr blevet mindre. Men samtidig som dette indlæg startede, så er der faktisk mange som tror de må tage planter med hjem fra nær og fjern. Når de så bliver stoppet i tolden og ikke vil betale bøden, Bliver planterne sendt til B.H. I orkidehuset er der fyldt op, og ja, der har jo nok været en del plads i huset med thai samlingen. Derfor alle de ikke thai orkideer og hybrider.

Mht drypslangerne, er det den måde det kører på ja, og så er vi tilbage igen. -mandskab =-pleje = den onde dumme spiral.

Må nok hellere indrømme nu, at jeg arbejder i botanisk have. Som der står i min profil er jeg elev herinde. Det er dog på friland at jeg er, så orkideerne er ikke noget jeg roder med. Men man har jo altid lov til at gå og kigge og komme med alle de gode råd jeg kan. Og det gør jeg skam, så godt jeg kan. Og dem som arbejder der nu Karen er skam rigtig flinke. Udskiftningen af personale kom jo helt naturligt pga. pension sammen med nedskæringer!!
MVH

Tonni

Karen
Moderator
Indlæg: 2067
Tilmeldt: 16/6/2006 kl. 21:37
Geografisk sted: Slangerup
Kontakt:

Indlæg af Karen » 31/3/2008 kl. 17:39

Ja det virker som om det er mandskab der mangler, orkideer kræver af natur en vis mængde dagligt tilsyn, og det tager tid.

Vedrørende Thailand, så er der skrevet bøger om emnet, måske sådanne kan lånes eller anskaffes... ved ikke om bibliotek.dk har nogen, men der ville jeg starte.
mvh/ Karen ~ orkidevinduet.dk

elisabethen
Indlæg: 81
Tilmeldt: 30/3/2007 kl. 12:25
Geografisk sted: Taastrup, Storkøbenhavn
Kontakt:

Hjemme igen!

Indlæg af elisabethen » 30/4/2008 kl. 14:59

Hejsa folkens!

Så er jeg netop hjemvendt fra Thailand, og har en bunke billeder.. Jeg opretter lige en ny tråd, som bliver lidt ala gæt-en-blomst, da jeg godt kunne tænke mig nogle navne på blomsterne! :D

Besvar