Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

Gongora

Her kan vi diskutere orkideernes opbygning, bestøvningsteknik, frøformering, korrekt navngivning og andre nørdede emner.
Besvar
Lars Jensen
Indlæg: 770
Tilmeldt: 17/6/2006 kl. 06:33
Geografisk sted: Eget Falster
Kontakt:

Gongora

Indlæg af Lars Jensen » 27/6/2007 kl. 17:03

Orkideernes bestøvning har altid facineret mig, og ligeså underholdende beretninger om dette.
Gongora, som har været omtalt og vist på det sidste, har en lidt speciel metode til bestøvning. De benytter sig af en slægt af bier (kan ikke huske navnet) hvor det er hannerne som bestøver blomsten.
Ikke for at samle nektar, men for at gøre sig lækre når de skal på damesjov. de bruger simpelt hen duften fra blomsten som deodorant.
Visse arter af Gongora er næsten umulige at skelne fra hinanden, både på udseende og duft, men her hjælper bierne. Hvis de en gang har valgt en duft, skifter de aldrig mærke. Man kan derfor bestemme planten ved at se hvilken art af bier der bestøver den.
Mvh
Lars

elisabethen
Indlæg: 81
Tilmeldt: 30/3/2007 kl. 12:25
Geografisk sted: Taastrup, Storkøbenhavn
Kontakt:

..

Indlæg af elisabethen » 28/6/2007 kl. 15:21

Det er et meget pudsigt fænomen. Et andet eksempel er Ophrys-arter, hvor orkidéerne også efterligner hun-insektet, og lokker de elskovslystne hanner til.

Det er meget interessant, og et emne som jeg rigtig godt kunne tænke mig, at beslæftige mig professionelt med.

Mvh. Elisabeth

Brugeravatar
Michael S
Indlæg: 34
Tilmeldt: 6/2/2007 kl. 11:11
Geografisk sted: Vordingborg
Kontakt:

Den frække

Indlæg af Michael S » 1/7/2007 kl. 19:50

Hejsa allesammen.

Orkideer oser bare af sex.

Et ordsprog siger :

Giv en gul rose for venskab.
En rød for kærlighed.
Men giv en orkide, hvis det er alvor.

Besvar