Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

Epidendrum/Encyclia/Prosthechea

Her kan vi diskutere orkideernes opbygning, bestøvningsteknik, frøformering, korrekt navngivning og andre nørdede emner.
Besvar
Iben
Indlæg: 38
Tilmeldt: 30/7/2007 kl. 14:11
Geografisk sted: Århus N.
Kontakt:

Epidendrum/Encyclia/Prosthechea

Indlæg af Iben » 18/9/2007 kl. 15:46

Nu har jeg længe funderet over, at denne art ses skrevet med forskellige navne mange steder. Der findes jo mange synonymer i orkideernes verden, men nogle steder præsenteres det som om, at Epi. og Enc. ikke er det samme, men har et slægtskab.
Er der nogle (Karen), der kan hjælpe med en god forklaring?

Mvh Iben

Karen
Moderator
Indlæg: 2067
Tilmeldt: 16/6/2006 kl. 21:37
Geografisk sted: Slangerup
Kontakt:

Indlæg af Karen » 19/9/2007 kl. 21:23

En gang blev alle epifytiske orkideer (dvs dem som vokser i træerne) beskrevet som Epidendrum. Efterhånden blev disse pillet ud af Epidendrum gruppen.

På det sidste er der så blevet pillet lidt mere ud, som så er blevet splittet lidt mere ad igen.

Som altid er grænsen for hvor den en slægt starter og den anden begynder, ikke altid lige klar, det er meget et spørgsmål om hvor store en forskel der er stor nok.

Porstechea/Encyclia adskiller sig egentlig ganske tydeligt fra Epidendrum gruppen (typisk peger læben opad, og pseudobulberne er opsvulmede i modsætning til tynde stængler).

Men der hvor det bliver svært at følge med er at det næsten kunne ligne en uendelig række af navneændring. F.eks. er Anacheilium også blevet introduceret i denne gruppe.

Men sådan er det mange steder i orkide familien, hvor nye dna studier får vent lidt op og ned på tingene. Disse resultater skal så koordinere med fysiske obeservation af blomster anatomi, celle opbygning mv. Tilsammen giver disse metoder nok noget som er tæt på en robust navngivning, men indtil at alle metoderne bliver kalibreret så de giver det samme svar, så vil vi nok blive ved med at se navneændring efter navne ændring.

Så hvis nogle beholder deres gamle navneskilte, så er det helt ok med mig, men har man lyst til at sætte sig ind i navneændringerne så er det også fint.

Eks på en artikel:
http://www.ingentaconnect.com/content/b ... 3/art00007
mvh/ Karen ~ orkidevinduet.dk

Iben
Indlæg: 38
Tilmeldt: 30/7/2007 kl. 14:11
Geografisk sted: Århus N.
Kontakt:

Indlæg af Iben » 21/9/2007 kl. 15:49

Hej Karen

Tak for dit oplysende svar og for at du tog dig tid til at svare. Det opklarede mysteriet for mig, men det er stadig lidt komplekst det med navnene og arternes afgrænsninger. Det står måske klarere med tiden, håber jeg.

Mvh Iben

Besvar