Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

Ancistrochilus rothschildianus - pasning

Spørg her, hvis du har spørgsmål til en arts dyrkning, farveform mv.
Besvar
Karinaf
Indlæg: 62
Tilmeldt: 22/2/2012 kl. 09:38
Geografisk sted: Mejlby - Randers

Ancistrochilus rothschildianus - pasning

Indlæg af Karinaf » 16/3/2012 kl. 18:31

Jeg købte for noget tid siden en Ancistrochilus rothschildianus. En skøn lille afrikansk orkide, som, efter hvad har kunnet læse mig til, skulle kunne blomster flere gange årligt. Jeg har læst flere steder, men kan ikke rigtig blive klog på pasningen. Er der nogen der har styr på vanding før og efter blomstring, temperatur, sol m.m.? :)

Karinaf
Indlæg: 62
Tilmeldt: 22/2/2012 kl. 09:38
Geografisk sted: Mejlby - Randers

Indlæg af Karinaf » 16/3/2012 kl. 18:32

Hov vil lige tilføje at jeg har monteret den på et stykke bark.

Karinaf
Indlæg: 62
Tilmeldt: 22/2/2012 kl. 09:38
Geografisk sted: Mejlby - Randers

Indlæg af Karinaf » 19/3/2012 kl. 05:44

Slet ingen? :)

Brugeravatar
Egon K P
Indlæg: 3633
Tilmeldt: 1/3/2007 kl. 19:42
Geografisk sted: Aarhus N

Indlæg af Egon K P » 19/3/2012 kl. 08:45

Har du mulighed for at spørge sælgeren om, hvilke betingelser den tidligere er blevet dyrket under. Mange på ebay vil meget gerne give lidt vejledning med, hvis den er købt der, og, er det fra et gartneri, så står der som regel lidt om, hvad de foreslår, med andre ord, hvad planten har levet under hos dem. :wink:

Planten har jo et stort udbredelsesområde, og rækker over et stort temperaturinterval, kommer den fra højlandet, vil dens gener nok være optimerede til koldere omgivelser, er den fra lavlandet, så bør den holdes til den varmere side. Derfor er de oplysninger, et eventuelt gartneri giver ofte de mest brugbare. Når jeg sammenligner samme arter på Ecuageneras hjemmeside og Mundifloras dito, så er der modstridende oplysninger om deres temperaturfølsomhed, det ser meget forvirrende ud, når den ene siger tropisk, og den anden tempereret, men, det er formentligt ud fra, hvor de selv har deres planter fra oprindeligt.

Men en sød plante, helt sikkert, den må du holde liv i! :wink:
Mvh Egon

Karinaf
Indlæg: 62
Tilmeldt: 22/2/2012 kl. 09:38
Geografisk sted: Mejlby - Randers

Indlæg af Karinaf » 20/3/2012 kl. 21:01

Hej Egon

Tak for dit svar. Jeg vil prøve at kontakte sælgeren og høre, om han kender til de betingelser, min plante er blevet dyrket under :)

Jeg oplever netop det, du beskriver, nemlig at krav til temp, vand m.m. variere alt efter, hvor jeg læser. Og faktisk også hvornår man skal holde en "tørkeperiode". Så er pt lidt forvirret ;)

Men jeg vil gøre, alt hvad jeg kan for at holde liv i den lille plante og håber, at jeg for lov til at se nogle blomster på et tidspunkt :)

Besvar