Side 1 af 1

Phalaenopsis appendiculata

: 17/4/2014 kl. 09:53
af Erna
I går kørte jeg op til Hans i Fredensborg og pludselig klistrede mine øjne sig på det nærmeste fast til denne utroligt søde lille blomst. Blomsten er kun ca. 1 cm og farven på billedet snyder, i virkligheden går den lidt over i det blålige :lol: Det er altså terrarieguf det her. :lol:

Billede

Jeg har redigeret indlægget fordi der ikke længere er tvivl om hvad den hedder.

Re: Phalaenopsis appendiculata

: 18/4/2014 kl. 20:12
af Karen
Hvor er den kær, var ret forelsket i den da den kom frem, men prisen var lidt for høj, men måske mere rimelig nu hvor den er blevet formeret. Men måske var det mere dens temperatur krav der skræmte mig, over 20c om natten er mere end jeg kan love en plante.

Re: Phalaenopsis appendiculata

: 18/4/2014 kl. 21:04
af Erna
Tak Karen :lol: Ja, jeg ved jo ikke hvor høj den pris er du taler om. Det er slet ikke den dyreste orkide jeg har købt, men det er nok den som jeg har betalt den højeste kilopris for :shock: Over 20 grader om natten, nej den kommer nok også til at klare sig med et par grader mindre her. Jeg anede ikke hvilke krav den stillede, den skulle bare med hjem. Den bor i mit varme terrarie, da jeg havde vandet den idag, fik jeg læst lidt om den. Den kan f.eks. ikke lide at få vand på blomsten, det er derfor blomsten sidder inde under bladet, det må jeg så passe på at den ikke får fremover. Det ser jo ud som om den er lidt krævende med hensyn til temp. og luftfugtighed. så jeg må se om jeg kan leve op til det. Det håber jeg, for den er så utroligt sød. Det er nu spændende lige pludselig at stå med sådan en lille udfordring. Hvis der er gang i rodvæksten, så har den det vidst godt, hvis jeg har forstået det ret. Det vil jeg så holde øje med, og ellers må jeg jo finde ud af at lave om på forholdene.

Re: Phalaenopsis appendiculata

: 19/4/2014 kl. 01:34
af Egon K P
Det er jo en af de små kære, man kan heldigvis hurtigt komme i "uføre" oppe hos Hans! :D

Re: Phalaenopsis appendiculata

: 22/4/2014 kl. 10:38
af Karen
Nogle gange er uvidenhed en lykke, og eftersom planten er nyere så er det jo muligt at man kan dyrke den køligere end hvad man ellers lige kunne tro. Jeg følge med på side linien. Tror den koste 700kr den gang jeg kikkede på den, det var mig lidt for dyrt for en plante som jeg ikke har ideal vilkår for.

Men hvor er den kær, og pludselig sidder jeg og overveje om man skulle prøve at købe en hel flaske med den... er dårlig til at modstå fristelser.

Re: Phalaenopsis appendiculata

: 22/4/2014 kl. 19:41
af Erna
Ja Egon det er heldigvis ikke svært at komme i uføre oppe hos Hans :lol: Der er jo meget som kan fryde ens øjne, og hvis man lider af en god portion nysgerrighed og spørgelyst, så er der også meget som kan fryde ørerne, Hans fortæller så gerne og så godt. :lol:

Jamen Karen hvis du så den når den nu bliver sprayet ( jeg skal jo helst undgå at ramme blomsten) så ville du med garanti købe 2 flasker. Den ser simpelthen ustyrligt sød ud under bladene som fungerer som paraply, mens vandet drypper ned uden at ramme den. Det er virkelig også en oplevelse at se. Min får iøvrigt 20 grader om natten nu, til vinter vil den nok komme til at mangle et par grader. 425 kr. gav jeg iøvrigt for min.