Side 1 af 1

orkide'er uden jord

: 21/4/2007 kl. 22:34
af Desi78
Hejsa

Hvilke arter kan leve uden jord??? som Vanda'en gør :)

MVH

Desi

: 22/4/2007 kl. 00:21
af Egon K P
Du kan dyrke en del af de familier, som hører ind under Vanda-familien uden jord. Mange ligner meget en vanda i opbygningen, og jeg vil mene, at de fleste af dem kan dyrkes uden jord. Og, så er der jo de små facinerende "spøgelsesorkideer", som stort set kun er rødder, og sjældent laver blade. De skal under ingen omstændigheder have andet end en klods.

Mvh
Egon.

: 22/4/2007 kl. 00:40
af Jette Rybak
Hvis du vil have nogle, der er sat på barkstykker - altså ikke i jord - så kan det også godt fungere i stuemiljø, selv om de jo normalt er til drivhus.
Jeg forsøger mig p.t. med en lille Pleurothallis på bark, og det går rigtigt godt. Den sætter fine små-bitte nye rødder ned i barkstykket, og der er sandelig en blomst på vej (den var ellers afblomstret), nye skud pibler også frem.
Den står i en potte, fyldt med hvidmos, som jeg holder konstant fugtigt. Jeg har sat en ekstra klump mos øverst i potten, som barkstykket kan læne sig på, og så får den lige et dagligt brusebad eller bliver dyppet helt.
Tror, det er vigtigt at holde klodsen jævnt fugtig, hvilket den selvfølgelig bliver fra bagsiden qua mosset.
Den vil i hvert fald trives godt de næste 3 uger, indtil jeg tager et smut til Tjekkiet; så skal manden passe planterne, og det går ikke altid helt godt.

: 22/4/2007 kl. 14:16
af Desi78
Jeg har købt en vanda og må sige at selv om den har tabt blomsterne (Den var ved at tabe dem da jeg købte den så jeg fik den for halv pris) så syntes jeg den er flot med dens røder, Jeg har ellers altid syntes de var grimme, men man har en mening til man får en ny. Nu vil gerne havde flere orkide'er med rødderne blotlagte.

Jeg overvejer en vanda limbata, men er der andre end Vanda'erne der kan leve med helt blotlagte rødder, som min gør.