Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

Hjælp til at identificere denne orkidé.

Skriv her, hvis du har en hybrid du gerne vil vide mere om. Skriv også her hvis du har en hybrid du vil gerne vil have identificeret.
Besvar
sneploven
Indlæg: 1
Tilmeldt: 17/1/2015 kl. 17:20

Hjælp til at identificere denne orkidé.

Indlæg af sneploven » 18/1/2015 kl. 19:04

Hej! Jeg har fået denne orkidé i gave. Men der fulgte desværre ikke noget navneskilt med. Findes der mon en venlig sjæl der ligger inde med viden om denne plante?
Mvh.
Casper Christiansen
Vedhæftede filer
Orkidé - mgl. ID - !!!.jpeg
Orkidé - mgl. ID - !!!.jpeg (80.41 KiB) Vist 3003 gange

Brugeravatar
Egon K P
Indlæg: 3633
Tilmeldt: 1/3/2007 kl. 19:42
Geografisk sted: Aarhus N

Re: Hjælp til at identificere denne orkidé.

Indlæg af Egon K P » 19/1/2015 kl. 01:18

Velkommen til Casper.

Jeg kan ikke sige dig med sikkerhed, hvad din plante hedder, for en hybrid købt uden navn, forbliver en navnløs hybrid. Når der krydses nye planter ind i en hybrid, så kan de komme til at ligne alt fra den ene forælder til den anden forælder, så mange hybrider ligner hinanden, uden at have de samme forældre. Den ligner en Odontonia Samurai, nu Aliceara Samurai. Botanikerne ændrer hele tiden på orkideernes tilhørsforhold i slægterne, og hver gang en af de ofte mange arter, der er krydset ind i hybriden gennem tiden, kommer i en ny slægts, så ændrer hybridnavnet sig også. Har bl.a. også heddet Colmanara Samurai og Bakerara Samurai.

Aliceara (Alcra.) = Brassia × Miltonia × Oncidium

Det er altså blandt disse slægter, du skal finde forældrene, og dermed også pasningen af planten.

Jeg ville nok sætte planten i et østvindue, så den kun får morgensolen, og ikke længere op af dagen. Den vil gerne stå lyst, men ikke i sollyset, når det bliver kraftigt hen over dagen. Vand den godt, men ikke, så den står og sopper, vil gerne have temperaturer omkring de 18-25° C, altså tropiske temperaturer. Bliver den for tør, eller rødderne dør på den, vil bulberne begynde at skrumpe, og nye blade vil ofte få harmonika-vækst.

En smuk orkide, du har fået, som vil blomstre fra de nye skud men kun én gang om året. Men med det udseende, så er der jo noget at glæde sig til, når planten er uden blomster!
Mvh Egon

Besvar