Side 1 af 1

L/C ??? purpurata "Roxo Bispo"

: 18/5/2014 kl. 12:40
af Cattleyafreak
Laelia eller Cattleya ???? næste år rykker Taxomonerne den måske til Encyclia/Epidendrum gruppen???, hvem ved????, kan ikke tage den slags "professionelle" " kloge Åger" alvorligt, så jeg kalder den dermed Laelia.

Re: L/C ??? purpurata "Roxo Bispo"

: 18/5/2014 kl. 13:52
af sabine
det gør det også mere forivrende for os andre ,,

Re: L/C ??? purpurata "Roxo Bispo"

: 18/5/2014 kl. 16:26
af Cattleyafreak
Hej Sabine. 100% enig, hvorfor kan de ikke bare kalde planten ved dens gamle navn?,, om den har 4 eller 8 pollinier eller 40 eller 80 kromosoner, ka sgu da være ligegyldigt, at diskutere/skændes over om den dette eller dat, er spild af liv og kundskab. NYD PLANTEN, og fred være med resten.

Re: L/C ??? purpurata "Roxo Bispo"

: 18/5/2014 kl. 18:42
af Karen
Stod lidt af da de begyndte at kalde end Sophronitis. Hadrolaelia er også i spil. Alt sammen resultater af det samme dna materiale, blot analyseret forskelligt.

Så er der dem som bare syntes det hele kan kaldes Cattleya, Chadwick skrev en bog som talte for det, men han er ikke botaniker. Botanikere er sjældent enige og det er da interessant at det samme sæt dna materiale kan ende med så forskellig resultater, dna er en ny disciplin så det er vel naturligt. I gamle dage kunne vi orkidedyrkere ofte vente lidt og blot vente til at hybrid registeret fulgte med, det ændrede ikke bare sådan navne, men det er blevet mere omstillings parat. Jeg har endnu ikke skiftet et eneste navneskilt for denne art og dens nærmeste slægtninger.

Men flot plante, den kan man bestemt nyde.