Side 1 af 1

Ceratostylis philippinense og Dendr. subuliferum

: 20/1/2015 kl. 13:16
af Erna
Det er ikke nemt at vise det jeg gerne ville. Min Ceratostylis philippinense har mindst 6o blomster/knopper, jeg kan ikke tage et billede så man kan se dem alle på en gang. Der er ikke meget at se på det første billede. Det er første gang den har haft så dejligt mange blomster, de andre gange har der højst været 7-10 stk.

Billede

Så er der et billede af nogle af blomsterne, her kan man vidst lidt bedre se, hvad det i det hele taget skal forestille :)

Billede

Her er min Dendr. subuliferum. Jeg håber den overlever, den havde ingen rødder da jeg købte den. Den går nok igang med nogle nye skud når den er færdig med de blomster, så er der jo håb om rødder.
Billede

Re: Ceratostylis philippinense og Dendr. subuliferum

: 20/1/2015 kl. 23:31
af Egon K P
Det er jo en imponerende blomstring, du har på din Ceratostylis philippinense. En svær plante at fotografere, med så små blomster drukner de næsten i helhedsbilledet. Men det lykkes i det andet billede, og sikke dejlige rødder, der hænger ned fra nyskuddene. Selvom det er en lille plante, så er det en stor plante i den art. Godt dyrket!

Den. subuliferum er jo smuk, den ligner Den. cyanocentrum en hel del, faktisk så meget, at SOF har brugt et billede af den til din art. :lol: Men meget fyldigere sepaler og petaler. Den må jeg vist have fat i hos Popow, næste gang, muligheden byder sig. Et godt billede af den! :wink:

Re: Ceratostylis philippinense og Dendr. subuliferum

: 22/1/2015 kl. 16:13
af Tove
Hold op for en flot blomstring på din philipinense Erna - den må jeg há engang.
Min rubra er efter en lille pause gået i gang med nye skud, og når lyset er mere tilbage kommer blomsterne sikkert igen, som i de tidligere år.....

Re: Ceratostylis philippinense og Dendr. subuliferum

: 22/1/2015 kl. 17:21
af Erna
Tak Egon :)
Ja det er nogle lækre rødder, jeg er faktisk meget betaget af dem. De er så tynde og ser så sarte ud, alligevel kan de finde på at "bore" sig hele vejen igennem klodsen. Joee, de er godt nok lidt slanke de cyanocentrum (eller subuliferum som du siger) på SOF's side. På orchidspecies er der til gengæld den fyldige version af subuliferum.

Tak Tove :)
Ja det er dog utroligt som den pludselig kan, så er det jo ved at være sjov :) Min rubra holder også pause lige nu.

Re: Ceratostylis philippinense og Dendr. subuliferum

: 25/1/2015 kl. 17:21
af Karen
To dejlige planter, puh hvor det frister for den dendrobium har jeg ikke og den er vældig fin.og rødderne, med de små fimre går de er da heller ikke til at stå for, meget veldyrket.

Re: Ceratostylis philippinense og Dendr. subuliferum

: 29/1/2015 kl. 08:07
af Erna
Mange tak :)