Side 1 af 1

agastor og macrobulbum

: 16/4/2016 kl. 15:29
af ChristianMPJ
Var en tur forbi Kerteminde i dag til generalforsamlings udstillingen og købte de sidste 2 jeg manglede fra Macrobulbon sektionen B.agastor og B. macrobulbum af gartner Röllke

Billede

Re: agastor og macrobulbum

: 16/4/2016 kl. 23:42
af Egon K P
Så har du alle 6 arter nu! Så må vi jo bare vente og se, om den sektion bliver fjernet, som orchidspecies.com antyder. Er du uheldig, bliver disse flyttet over i en stor sektion fremover, så mangler du igen mange i deres sektion! :lol:

http://www.orchidspecies.com/macrobulbon.htm

Re: agastor og macrobulbum

: 17/4/2016 kl. 08:13
af ChristianMPJ
Ja da er ikke rigtig andet at gøre end at vente :)

Men nu har jeg dem

Bulbophyllum phalaenopsis "Fredensborg"
Bulbophyllum cruentum "Fredensborg"
Bulbophyllum cruentum "giant" 50% større blomst og plante
Bulbophyllum spiesii "Fredensborg" (også kaldet fletcherianum)
Bulbophyllum orthosepalum " Ten Shin gardens" (også kaldet hashimotoi)
Bulbophyllum agastor "Röllke"
Bulbophyllum macrobulbum "Röllke"

Men der er stadig en speciel klon af agastor jeg ikke har så den skal jeg også lige have.

Re: agastor og macrobulbum

: 17/4/2016 kl. 10:08
af Egon K P
Bare lige et lille spørgsmål. Har Röllke selv sat klonnavnene på sine planter, ellers må de ikke være der. Kun planter, der er blevet bordbedømt, og som dermed har fået en dommerbedømmelse, må bære det klonnavn, som de blev bedømt med. Klonnavne er til for at man kan holde styr på gode som dårlige planter, og delestykker skulle gerne fortælle køberne, hvad de kan forvente af en plante. Har Röllke selv fået bedømt andre planter med samme artsnavn, og givet dem klonnavnet 'Röllke', så kan der opstå forvirring omkring din plantes egenskaber, hvis du skal have den solgt eller bedømt på et tidspunkt. Og din plante kan både være bedre og dårligere end den med det rigtige klonnavn 'Röllke'.

I Jydsk Orchide Klub har vi mange, der hovedsageligt køber planter hos Karge, derfor er det tit det gartneris planer, jeg har store problemer med måned efter måned, når jeg sætter vores planter fra møderne ind på hjemmesiden. Et eller andet sted fra en plante bliver meristemformeret, til den bliver solgt ændres mange navne sig på planterne, så hybridnavnet forsvinder, og klonnavnet bliver gjort til et nyt hybridnavn. Jeg står med den ene flotte plante efter den anden, som tilsyneladende aldrig er blevet registreret, før jeg får ledt godt og grundigt på nettet, så finder jeg den rette sammenhæng. Hvis sådan en plante bliver brugt til at hybridisere videre med, så forsvinder stamtræet fuldstændigt. Det kan de fleste købere være ligeglade med, men dem der vil hybridisere videre på planten kan have stor gavn af at vide, hvilke arter der indgår i krydset både for nylig og for måske 100 år siden. Og i hybridiseringsarbejdet betyder gode kloner alt.

Re: agastor og macrobulbum

: 17/4/2016 kl. 12:20
af ChristianMPJ
Nej Röllke og det samme med ten shin gardens har ikke skrevet det på skiltet det er bare noget jeg har fundet på. Så lad vær med at tænke på det :)