Side 1 af 1

The illustrated encyclopedia of Orchids edited by Alec Pridg

: 4/2/2008 kl. 23:35
af LarsB
The illustrated encyclopedia of Orchids edited by Alec Pridgeon.

Denne bog er nok min nummer to favorit når det gælder generelle opslagsværker om orkideer. I forhold til ’Manual of cultivated orchid species’ mangler den de tegnede illustrationer og kulturanvisningerne og voksested angivelserne er ikke helt så præcise. Til gengæld er stort set alle planter illustreret med foto af glimrende kvalitet. Der er rigtig mange slægter dækket og man slår sjældent op forgæves, med mindre man er rendt ind i noget meget specielt.

Der er brugt relativt lidt plads på de obligatoriske afsnit om dyrkning af orkideer, bevarelse af orkideer i naturen, sygdommen, osv. Ikke fordi sådanne oplysninger kan være nyttige, men der er tale om et opslagsværk, og her ønsker jeg at kunne finde så mange planter som muligt, ikke at få at vide hvordan man hybridisere eller bekæmper bladlus med midler, der alligevel er forbudt og ikke længere i handlen, hvis de da nogensinde har været det i Danmark. Der er langt bedre bøger om disse emner.

Bogen er fra 1992, mit eksemplar er tredje oplag fra 1995 og den er sikkert genoptrykt igen. Jeg har dog ikke undersøgt, om den er til at få fra ny i dag, men jeg tror det.

Med venlig hilsen

: 5/2/2008 kl. 00:13
af Egon K P
Denne bog er min foretrukne, så den har jeg tit brugt til at finde importplanter i, før nettet blev så udbygget.

Mvh Egon.

: 5/2/2008 kl. 13:17
af lasse1987
jeg har også denne bog købte den sidste år, den bog jeg har er vidst fra 2003;) jeg har dog også to andre opslagsværker den ene hedder the complete encyclopedia of orchids af zdenek jezek hvilket er lidt mindre end den bog lars skriver om, men ellers sys jeg den er meget lige den anden;) den nyeste jeg har købt er botanicas pocket: orchids, over 1200 species listed;) den skulle som navnet sige være i lommeformat, men den er nu ret så tyk og den sys jeg er ret god også;) og hvis man er til miniature orkideer så er der en bog der hedder miniature orchids, som man kan bruge som et opslagsværk for denne størrelse af orkideer, men dem der er omtalt er sikkert også i de tre andre bøger, men et plus er dog at der er en del hybrider med i den;)