Side 1 af 1

Manual of Orchids. Royal Horticultural Society.

: 4/2/2008 kl. 23:58
af LarsB
Manual of Orchids. Royal Horticultural Society. Consultant Editor Joyce Stewart.

Den sidste generelle orkidebog, jeg vil omtale I denne omgang er ovenstående. Den er udgivet i 1995 og har ganske mange slægter og arter med i forhold til sin størrelse (Den er noget mere handy i formatet end de to tidligere omtalte).

Her er ingen fotos, kun tegninger, omtalen af de enkelte planter er kortere og det samme gælder kulturanvisningerne. Til gengæld er en del af kulturanvisningerne alligevel meget gode, formodentligvis fordi de er skrevet af folk med forstand på lige præcis den slægt. Der har været en del mennesker involveret i at skrive og illustrere bogen, og der er helt sikkert spyttet en del penge i projektet fra RHS, så det er et gennemarbejdet værk. Jeg har et indtryk af Joyce Stewart som et meget seriøst arbejdende menneske jeg er endnu ikke stødt på en bog, hun har været involveret i, der ikke har været god.

Sam sagt er bogen i et transportvenligt format og kan derfor medbringes steder, hvor man kunne tænkes at få brug for at vide noget om en orkide, som f.eks. udstillinger og gartneribesøg. På grund af dette, og på grund af de fremragende tegninger, har denne bog fået plads på mine hylder.

Med venlig hilsen