Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

Flytte frilandsorkideer

Her diskuterer vi orkideer, som kan dyrkes på friland.
Besvar
Brugeravatar
Ellen
Indlæg: 191
Tilmeldt: 5/7/2006 kl. 21:21
Geografisk sted: Skive

Flytte frilandsorkideer

Indlæg af Ellen » 16/5/2008 kl. 09:54

Vi står over for en flytning i år. Frilandsorkideerne skal med. Kan jeg grave dem op nu og plante dem i en bajle, eller skal jeg vente lidt endnu. Nogen er i gang med at blomstre.

Har et par forskellige Dactylorhiza og 2 forskellige Epipactis. Det er ikke de dyreste planter, med de skal med.

Mvh. Ellen

Bo
Indlæg: 36
Tilmeldt: 10/1/2007 kl. 21:08
Geografisk sted: Nord for Roskilde

Indlæg af Bo » 16/5/2008 kl. 13:56

Hej Ellen

Dactylorhiza'erne er ok at flytte mens de blomstre. Dog så sent som muligt.(August er en god tid) Den nye knold er dannet men den har ikke ret lange rødder, så de bliver ikke ødelagt. Hvis du samtidig vil "opformerer" skærer du forsigtigt den nye knold af med en ren skap kniv og planter den det nye sted. Samtidig planter du de blomstrende aks, som så vil danne nye små.
Epipactis (gigatea, palustris, thunbergii etc.) vil jeg bare flytte og holde med vand. De er ikke problematiske. Hvor imod de andre, som ikke løber, vil jeg være mere forsigtige med. Dvs. kun flytte dem i deres hvile periode.

Held og lykke.

/Bo

Brugeravatar
Ellen
Indlæg: 191
Tilmeldt: 5/7/2006 kl. 21:21
Geografisk sted: Skive

Indlæg af Ellen » 17/5/2008 kl. 00:22

Hej Bo

Det er et godt svar du har givet. Det kan bruges. Så må tiden vise, hvordan hussalget udarter sig.

Mvh. Ellen

Besvar