Side 1 af 1

Baltisk gøgeurt ?

: 15/6/2010 kl. 23:10
af Hans Jørgen Staugaard
Endeligt passede tingene sammen, jeg kom forbi stedet hvor baltisk gøgeurt står, samtidigt med at de blomstrede.
Her er så billederne fra turen.
Man har inden for det sidste ændret navnet på den, jeg har ikke fået det nye navn, men det skulle være en orkide der ellers kun vokser i Holland, der må være nogle trækfugle der har medbragt nogle frø, ellers har jeg ikke nogen forklaring på det.

: 15/6/2010 kl. 23:12
af Hans Jørgen Staugaard
Men sjot er det altid når sådan noget sker.
Den har nogle karakteristiske pletter.

: 15/6/2010 kl. 23:48
af Egon K P
Flotte planter, de må da også gerne blæse til Århus og omegn. Den skulle nu hedde ringplettet gøgeurt, som du vil kunne læse om her: http://www.fugleognatur.dk/forum/show_m ... ForumID=12 . Der er så yderligere henvisninger på fugleognatur.dk, hvor der kan læses mere om det navneskifte.

: 16/6/2010 kl. 00:34
af Hans Jørgen Staugaard
tak for linket, der er nu ikke gravet så volsomt i området, som antydet i indlægene på linket, vi så da rigtigt mange, jeg tror der er over tusind i området.
Sjovt nok fand vi ikke andre i området end en enkelt afblomstret Ægbladet fliglæbe.

: 16/6/2010 kl. 01:08
af Egon K P
Det var da en dejlig masse planter, der er dukket op der. :wink: Jeg har også været på en håndfuld frilandsorkideture de sidste par uger, og, jeg må sige, at på nær et sted, så har orkideerne haft ufatteligt godt af denne vinter. Måske har de undgået at rådne, som gennem den normale danske vinters sjap, frost og tø, denne vinter har muggen ikke haft mulighed for at ødelægge de nye skudbaner. :roll:

Det eneste sted, hvor de var i kraftig tilbagegang er p.g.a. manglende græsning. Nu, hvor kommunen ellers har sat parkering forbudt skilte op i den side, hvor de har stået helt ud til asfalten, så bilerne ikke maser dem, så er græsset mm blevet så høj inde ved mosen mellem Søften og Hinnerup, at de fleste orkideer er skygget væk. :twisted:

Måske får jeg sat lidt billeder ind fra mine ture i det fri i næste uge, når endnu en er vel overstået på fredag, og weekenden er ovre. Frueskoene i Rold Skov står flot lige nu, måske kan se stadigvæk ses i næste weekend, hvis nogen skulle komme på de kanter. Igen, var der mange flere blomstrende planter, end sidste år. :P De er godt en uge senere på den, end de plejer, p.g.a. den lange vinter. Den første røde hullæbe samme sted var til gengæld tidligere på den, den havde 3 bristefærdige knopper. :wink:

: 16/6/2010 kl. 23:56
af Hans Jørgen Staugaard
Ja det er også mit intryk at det er et rigtigt godt år for orkideerne i år, det er længe siden jeg har set så mange blomstrende som her i år. :lol: