Side 1 af 1

Frø på reginae

: 6/8/2012 kl. 10:39
af Irmaline
Jeg har en Cyp. reginae der har sat 4 frøkapsler er de nemme at få til at gro og hvad skal man så dem i ? :roll: :roll:

: 6/8/2012 kl. 13:15
af helleasc
Jeg kan da fortælle, at Skipper Madsen i år fandt en masse nye små Cypripedium i sit havebed. De kan kun være kommet der ved at så sig selv. Så mon ikke det kan lade sig gøre :D

: 6/8/2012 kl. 13:40
af Egon K P
Skulle du være heldig, at have de rette svampe i haven, som de kan spire sammen med, så er det absolut den letteste måde at så dem på.

Ellers skal de først ligge 12-24 timer i 5-10% sukkervand, overfladestereliseres i 3% klorin i en halv time, efter optagning dryppes med brintoverilte, og for Cypripedierne en gang i, er det 5% saltsyre i muligvis 5 minutter, da netop mange i denne slægt har nogle tykke hinder på kapslerne, som er beregnet på at beskytte frøet, mens vinterstormene raser, og de langsomt høvlet hinden af hen over sne- og isdækket, hvor mange lever, det sterile medie, de skal spire i, stiller større krav til de hjælpestoffer, mediet skal indeholde, end mange andre orkidefrø, for at kunne spire, alt foregår sterilt, ellers bliver det hele grønt af mugsvampe med det samme, et mørkt sted en halvt års tid, så skulle de måske være tæt på at kunne spire, hvis jeg husker rigtigt, og, frøene ikke er sterile. :roll: Så, naturmetoden er vist muligvis den langt letteste. :wink:

God arbejdslyst til dig, Irma! :lol:

: 6/8/2012 kl. 20:50
af Irmaline
Pu ha ja jeg tror også at jeg lader vorherre ordne det håber der er de rigtige svampe :lol: det andet har jeg vist ikke hverken tid /tolmodighed eller julegaver til :roll:
Men tak for svarene :)