Side 1 af 1

Orchis coriophora

: 20/6/2013 kl. 12:31
af LarsB
For nogle år siden plantede jeg en Orchis ud i have. Jeg tror, den havde et skilt der sagde Orchis antropophora, som jeg har niogle stykekr af, og hvor intet vover, intet vinder, så selvom den på papiret ikek er hårdfør, skulle det da lige prøves. Første år kom der ikke så meget op, andet år rådnede den i løbet af sommeren. Jeg var faktisk ret sikker på, at jeg aldrig ville se den igen, men her i foråret kunen jeg se den komme op igen, og denne gang med en blomsterstilk. Den overlevede og jeg kunne konstaterer, at det ikek var antropophora. En god ven kunne identificere den som coriophora. Den vokser i mellem Europa og det er ikke helt så usandsynligt at få den til t blomstre i Danmark. Men det er stadig ret langt nord for dens natulige udbredelsesområde.

Med venlig hilsen

Re: Orchis coriophora

: 21/6/2013 kl. 14:46
af Egon K P
En Orchis antropophora er det i hvert fald ikke, om det så er den anden, tør jeg ikke kloge i ud fra billedet. Men, det er jo noget andet, når man står og kikker på planten.

En spændende plante, at få til at overleve, jeg læste lige om den i Europas Orkideer, den findes op til Belgien og Holland, samt i de Baltiske Lande. Hvor i Tyskland, den også findes, er så lige det!

Der er faktisk mange planter, der overlever vintrene, selvom de ikke burde det, det kan være, jeg skal til at kikke efter den på ebay! Hvad jord har du den i?