Side 1 af 1

Ophrys og anacanptis

: 21/5/2018 kl. 17:45
af sabine
Hej

Har fået nogle have orkideer fra Spanien det er ophrys og ananas bulber :😍😯
Har søg men hvornår skal de plantes, kan ikke finde noget

Takker på forhånd for hjælpen
Hilsen sabine

Re: Ophrys og anacanptis

: 22/5/2018 kl. 13:04
af Egon K P
Hej Sabine.

Nu findes der 34 arter, snesevis af underarter og 121 naturhybrider i Ophrys, og kun 2 af arterne er "frostsikre" i Danmark. At du har købt dem i Spanien som haveorkideer, betyder ikke, at de er haveorkideer i DK men at de er det i Spanien. Der skal stå hardy orchids ved dem, før de kan klare en vis grad af frost.

Selvom du har købt en af de to arter, der findes i Danmark, kan de komme fra lavlandet i Spanien og aldrig været i nærheden af frysepunktet, og vil udsat for vores vinter dø en hurtig død. Vores underlige tø, sne, frost og regn hele vinteren er heller ikke god for orkideerne. De rådner ofte hen over vinteren, selvom de eventuelt kan klare frosten.

Det samme gør sig gældende i Anacamptis. Vi har to arter, der kan leve i Danmark i en have, resten er stort set ikke vinterhårdføre.

Holder du dem "indendøre", skal du være opmærksom på, at Ophrys kommer op af jorden igen først på efteråret, der skal de holdes køligt men lyst, ellers får du nogle lange tynde planter, der ikke kan blomstre, og som skal bruge det meste oplagsnæring i den gamle bulb på at overleve, så næste års skud bliver endnu mindre.

Du kan plante dem nu, de har formentligt allerede blomstret i Spanien og er visnet ned igen. Det gør begge slægter. Du kan plante dem nu eller vente til efteråret, når der kommer nyvækst, men så skal du have meget mere arbejde med at holde dem fugtige, så de ikke skrumper. Så plant dem i en potte nu, formentligt i en halv sand/jordblanding, så jorden er løs, kan holde på vand men uden at sumpe.

Held og lykke med dem.

Re: Ophrys og anacanptis

: 23/5/2018 kl. 17:06
af sabine
Hej Egon

Dem jeg hae er
Ananas pt is nord
Ophyrus fusca
Ophyrus lutter
.ophyrus specielt
Ophyrus tenthraedinifera
Tænker at heve dem i potter i et folie drivhus inde i et fortelt for vinteren evt med varmekilde i der holder lave +grader da jeg er en del på pladsen om vinteren, er rat med orkideer der kan tåle kulde en dem jeg har hjemme, de vil fylde meget i CaMinogue, som ellers holdes på 15 + grader når jeg ikke er der da den så er hurtigere at varme op når jeg kommer der om vinteren

Mvh sabine

Re: Ophrys og anacanptis

: 23/5/2018 kl. 17:08
af sabine
Anananptis norio
Skulle der stå,, de der stave kontroller kan drille

Re: Ophrys og anacanptis

: 18/8/2018 kl. 14:22
af sabine
Nårkort efter sidste skrivelse fandt jeg noget tror jeg ejnet sandjord,, så ville have et godt sted at hente pr efterdags,, og nu er de ved st komme op, Jubii, prøver at få billeder på

Re: Ophrys og anacanptis

: 18/8/2018 kl. 14:24
af sabine
Når opgiver billederne, det ville ikke

Re: Ophrys og anacanptis

: 28/1/2019 kl. 22:06
af Bo
Hej Sabine
Hvordan går det med dem?