Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

Forbandede fugle!

Her diskuterer vi orkideer, som kan dyrkes på friland.
Besvar
Brugeravatar
LarsB
Indlæg: 614
Tilmeldt: 24/8/2006 kl. 11:01
Geografisk sted: Rødovre

Forbandede fugle!

Indlæg af LarsB » 13/6/2007 kl. 13:07

Jeg købte sidste år en Cypripedium lichianense. Den er ikke å nem at dyrke, men jeg fik den med nød og næppe gennem vinteren. Det nye skud var på vej op- den er er sen- og jeg gik og glædede mig over, at den stadig var i live, indtil i søndags. Der fandt jeg pludselig et vissent skud, der var knækket af af en fulg, der ville se, om der var noget spiseligt under. Jeg lader selvfølgelig potten stå, men der er nok ikke meget håb for at se mere til den plante.

Med venlig hilsen
Lars Bagge

Karen
Moderator
Indlæg: 2067
Tilmeldt: 16/6/2006 kl. 21:37
Geografisk sted: Slangerup
Kontakt:

Indlæg af Karen » 13/6/2007 kl. 17:42

Øv det lydder godt nok surt. Jeg holder ellers meget af fugle og havde et ret nært forhold til min gamle solsort, men hendes unger de var dumme som snot. Og jeg savner hende, haven er ikke helt den samme uden hendes tilskyndelser; "kom her og grav for mig", for hun gravede egentlig ikke så meget, det havde hun jo os til, ja man kunne næsten ikke grave bare et lille hul uden at hun farede rundt om benene på en.
mvh/ Karen ~ orkidevinduet.dk

Tranlampe
Indlæg: 65
Tilmeldt: 23/6/2006 kl. 00:53
Geografisk sted: Kastager, Lolland
Kontakt:

Indlæg af Tranlampe » 13/6/2007 kl. 19:52

Som dig, Karen, har jeg også et ømt punkt for solsorte. Der, hvor vi boede før, var der fra køkkenet en terrassedør, som stod åben det meste af dagen om sommeren, og indenfor døren stod kattenes skåle med kiks. Det fandt en han-solsort - vi kaldte ham Poul - ud af, og kattekiks er åbenbart lige så gode som regnorm, for han kom flere gange dagligt. Inden han vovede sig helt ind i huset, satte han sig dog på dørtrinet og "råbte op". Var vores katte hjemme ville de komme farende, og Poul kunne uden risiko flyve sin vej igen. Reagerede kattene ikke, var det fordi, de ikke var hjemme, og så kunne han risikofrit hoppe ind i huset og mæske sig. Midt i juni dukkede han pludselig op med tre store unger på slæb, der i starten blev siddende på dørtærsklen, mens de skreg på mad, og Poul hoppede i pendulfart mellem madskåle og åbne næb.

Det var knapt så morsomt, da naboens forvildede italienske hane året efter også forelskede sig i kattekiksene... Der er fugleklatter, og så er der fugleklatter :?
Mvh. Camilla Hæstrup

Brugeravatar
paphjoint
Indlæg: 144
Tilmeldt: 9/8/2006 kl. 21:28
Geografisk sted: Frankrig - Nordøst for Paris

Indlæg af paphjoint » 13/6/2007 kl. 22:43

Jeg hader solsorte specielt de franske - de spiser mange af vores kirsebaer
- men mine hunde plejer som regel af faa fat i deres afkom lige inden de laerer at flyve - lyder det grusomt - tja !!!
Index less

Brugeravatar
LarsB
Indlæg: 614
Tilmeldt: 24/8/2006 kl. 11:01
Geografisk sted: Rødovre

Indlæg af LarsB » 13/6/2007 kl. 23:32

Hej Uri,

Det lyder fornuftigt med hunden. Ikke at jeg har noget imod fugle som sådan, men solsorte er altså meget slemme til at lave ulykker i haven. Jeg har ikke nogen hund og havens kat er alt for gammel og fredelig til at have nogen indflydelse på fuglebestanden.

Med venlig hilsen
Lars Bagge

Jette Rybak
Indlæg: 1124
Tilmeldt: 17/6/2006 kl. 11:48
Geografisk sted: Ølby

Indlæg af Jette Rybak » 14/6/2007 kl. 00:01

Jeg foretrækker nu fuglene i levende udgave, vi er beriget med et utal af forskellige, som i øvrigt fortærede godt 75 kg luxus vildtfugleblanding og 100 mejsekugler i vinters.
Og så er de smaddergode til at holde diverse krible-krable nede, når de fodrer unger.
Husker endnu med megen væmmelse det par gange, vore hunde har hapset en fugl - hhv. en skade og en due, føj-da.

Har set en orkidé-fuglesikring på Falster = lidt hønsetråd omkring planterne, det var måske en løsning?

Brugeravatar
Egon K P
Indlæg: 3633
Tilmeldt: 1/3/2007 kl. 19:42
Geografisk sted: Aarhus N

Indlæg af Egon K P » 14/6/2007 kl. 00:19

Jeg tror ikke, at du skal opgive din plante endnu, for jeg havde et tilsvarende uheld med min Cyp. henryi andet år, jeg havde den. Den havde lige sat to meget tykke nyskud, som var kommet 5 cm op fra jorden, da en snegl inviterede sig selv på middag. Begge skud blev gnavet ned til grunden, og så så jeg ikke mere til den det år. Næste år satte den 6 meget tynde småskud, men det var vist der, at naboens piger kom til at sparke en bold ind i haven, som selvfølgelig skulle smadre alle 6 skud. Så så jeg den ikke i flere år, men for et par år siden kom den op igen, og i år har den igen blomstret, omend med en delvis gnavet blomst. Cyp. kan ligge i jorden i årevis, uden at vise sig, og så kommer de pludselig op igen med fornyet styrke. Så lad den stå et par år endnu, og kik eventuelt efter rødder, hvis du vil likvidere potten til den tid.

Angående solsorte, så har jeg et meget ambivalent forholdt til dem. Jeg fodrer på dem hele vinteren, og der er op til 8 i haven af gangen, som løber rundt efter hinanden, i stedet for at spise, men når vi så kommer til foråret, så begynder de at blive lidt trælse. De vil gerne rykke de sarte planter op, for måske sidder der en godbid dernede ved rødderne, og finder man ikke lige planten samme dag, så er den måske visnet. Så har jeg en solsort i baghaven, som stort set lever af min dam. Den æder mosesnegle, mens skivesneglenes hus er for tykt, til at den kan smadre den med næbbet, så de ligger rundt langs dammen og tørrer ind, så det giver lidt beskæftigelse at holde dem i vandet. Mine guldsmede får sjældent lov til at komme på vingerne, for den snupper dem, mens de endnu ikke kan flyve, og mine 15 cm lange hesteigler hiver den også på land, hakker lidt i dem, og opgiver så at æde dem, så dem må jeg så også have sat tilbage i vandet, inden de dør. Lille salamander ryger ligeledes med op en gang imellem, men det har jeg sagt til hannen, at det vil jeg ikke finde mig i. Hvad mine naboer har tænkt, hvis de hørte det den dag, det må blive deres sag, den har tilsyneladende ikke fisket salamandre siden, i hvert fald ikke, når jeg er der. Og, så vil en af hunnerne meget gerne ind i udestuen, når døren står åben, så mine pleioner, der stod derinde sidste år lå spredt på gulvet, og ligeledes skiltene, så nu ved jeg ikke længere, hvilke der er arter og hvilke der er navngivne hybrider. Men det løser sig måske hen af vejen, efterhånden som de blomstrer.

Mvh Egon.

benteks
Indlæg: 13
Tilmeldt: 29/7/2006 kl. 19:16

Udplantning

Indlæg af benteks » 14/6/2007 kl. 11:45

Jeg fik for 2 år siden en Cypripedium reginae forærende, og har haft den stående i krukke siden på terrassen. I år har jeg købt en Plettet gøgeurt.

Kan jeg plante dem ud i mit rhodondendronbed senere, eller kræver det en speciel jord?

Jeg vedlægger et billede af dem taget ud mod Trelde skov, hvor der findes flere vilde orkidearter, fredede, naturligvis. :roll:

Hilsen Bent
Vedhæftede filer
maj 001.jpg
maj 001.jpg (25.03 KiB) Vist 17537 gange

Brugeravatar
LarsB
Indlæg: 614
Tilmeldt: 24/8/2006 kl. 11:01
Geografisk sted: Rødovre

Indlæg af LarsB » 14/6/2007 kl. 11:46

Hej Egon,

Det virker meget bekendt. Vi fodre også på fuglene om vinteren, men hvorfor f..... skal de hive planmteskilte op. Jeg mener, jeg kan forstå, at pleionerne ryger ud af potten, når de skal undersøge., om der er noget spiseligt neden under. Men planteskiltene i haven eller bare fra en potte. Hvorfor? nå, men pleionerne har været under net nogle år og de fleste navnløse potter har blomstret og fået navneskilt igen. Jeg kan som regel huske, hvor et skilt ude i haven kom fra. Derude er problemet, når de får hevet et skilt op fra en nyplantet plante i løbet af vinteren. Så er der en latent risiko for, at den bliver luget væk i forpret eller at den bliver gravet op, fordi jeg tror, at pladsen er ledig og jeg kan klemme en anden plante ned der.

Jeg håber bare, at de udrydder flere skadedyr end de forvolder skade.

Med venlig hilsen
Lars Bagge

Bo
Indlæg: 36
Tilmeldt: 10/1/2007 kl. 21:08
Geografisk sted: Nord for Roskilde

Cyp på friland

Indlæg af Bo » 14/6/2007 kl. 17:14

Hej benteks

Jeg vil klart anbefal at plante Cyp'en ud op friland, gerne sammen med Rhododendron. Den elsker spagnum og den fugtighed der er forbundet hermed. Jeg har selv haft reginae i en hel del år og de står alle i spagnum.
Mine Dactylorhiza har jeg i almindelig havemuld. Ingen spagnum, men det tror jeg mere er en smagssag.

Hel og lykke.

Bo

P.S. Et billede af hvad du kan vente dig hvis du kan få den til at trives....
Vedhæftede filer
DSC01390.JPG
DSC01390.JPG (81.32 KiB) Vist 17520 gange

Brugeravatar
Alexcpdk
Indlæg: 121
Tilmeldt: 12/11/2006 kl. 00:19
Geografisk sted: Næstved

Indlæg af Alexcpdk » 14/6/2007 kl. 18:56

Ja, det må jeg gi dig Bo, du kan godt nok det med cypper! :)

Har du ikke nogle små fif/tricks du vil dele med os andre ?
Med venlig hilsen
Alexander Dittmer

Brugeravatar
paphjoint
Indlæg: 144
Tilmeldt: 9/8/2006 kl. 21:28
Geografisk sted: Frankrig - Nordøst for Paris

Indlæg af paphjoint » 14/6/2007 kl. 21:21

Det var da nogle helt flotte Cy pregnae

og det var sgu pudsigt jeg har lige köbt mine förste Cyp reginae hernede i Frankrig - det maa vaere en eller ander forandler I Europa der har masser af dem
- jeg köbte den forste til 22 euros en plante med 2 blomster - dagen efter blev de alle sat ned til 12 euros og saa köbte jeg en til.

Har plantet dem ved siden af en lille dam hvor der er rimeligt fugtigt
Index less

Besvar