Side 1 af 1

2 blade og så går den i stå!

: 30/6/2007 kl. 12:53
af Lars V. Hansen
De sidste 3 år har jeg eksperimenteret med Dactylorhiza (hovedsageligt) i min have.
Dels er de plantet i 100 pct grov spagnum sammen med rhododendron, dels er de plantet i en blanding af grus, leca, havejord og grov spagnum.
Næsten alle planter kom op i år, og nogle blomstrer fint, men de fleste (i begge jordblandinger) sender et par blade op og ser fint sunde ud, men går i stå og efter nogen tid visner bladene.

Har i nogen forslag?

MVH Lars

: 30/6/2007 kl. 23:07
af LarsB
Hej Lars,

Jeg har ikke gode erfaringer med Dactylorhiza mellem Rhodoerne. Almindelig havejord fungere fint her ovre på den anden side af Damhussøen.

Jeg tror dine planter er kommet til at få det for tørt sidste sommer. Nogle af mine D. majalis gror i fuld sol, og jeg vandede dem ikke under sidste sommers tørke. De opfører sig ligesom du beskriver, hvorimod dem, der står lidt fugtigere, har klaret sig fint. Et Rhodobed er en meget tør affære, da Rhodoer er meget tørstige.

Med venlig hilsen

: 1/7/2007 kl. 11:05
af Lars V. Hansen
Hej Lars B!

Tusind tak for dit svar, jeg tror mine næste forsøg vil omfatte omplantning til Vanløses havejord, som vel er lige så god som den i Rødovre 8)

Det kræver dig jeg kan finde et sted hvor den :evil: skvallerkål ikke har fat!

Mange hilsner Lars

: 7/7/2007 kl. 20:07
af UlrikaS
De Dact. som växer i naturen häromkring tycks alla vara kalkgynnade. Så jag odlar mina i vanlig trädgårdsjord med exta humus tillsatt i form av kalkad barkmull, men kalkad sphagnum fungerar säkert lika bra som tillsats.

: 24/7/2007 kl. 22:30
af hansolav
Pas på med at kombinere planter der er lidt sarte med Rhododendron. De fleste Rhododendron udskiller fra bladene et stof der hæmmer andre planters vækst.

Ganske smart af Rhododendron...


/Hans Olav