Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

http://www.africanorchids.dk/

Har du et godt link til en hjemmeside, der handler om orkideer, så del den med os andre her.
Besvar
Brugeravatar
Egon K P
Indlæg: 3633
Tilmeldt: 1/3/2007 kl. 19:42
Geografisk sted: Aarhus N

http://www.africanorchids.dk/

Indlæg af Egon K P » 8/1/2011 kl. 21:29

Så har en ny orkide-hjemmeside set dagens lys!

http://www.africanorchids.dk/

Charlotte Leth, her fra forumet, har søsat sit store projekt, som omhander alle afrikanske orkideer.

Sitet er stadigvæk under opbygning, 1400 artikler er sat på plads, 1500 er på vej, så, det er et stort stykke arbejde. Der skulle komme billeder med tiden, men, bare det at få diverse tilladelser rundt omkring til tilgængeligt materiale, har varet en krig. Den sidste tilladelse kom for få dage siden, så kunne hjemmesiden endelig søsættes.

Så, nu er det foreløbige resultat af anstrengelserne tilgængeligt.

Det er ikke et site for dem, med et par Phalaenopsis-hybrider i vindueskarmen, det er en gennemgang af de orkideslægter og arter, der findes i Afrika. :wink:

Ved problemer med engelsk, kan Google jo oversætte siderne.

Vil man se, hvad der står om fx Disa, så finder man dem via den orkide's pladsering i orkidestamtavlen, (familiestrukturen), enten ud fra hukommelsen, eller, som jeg tit gør, leder lidt efter den under menuerne, og VUPTI, så er man der. Er familiestrukturen en by i Rusland, så kan man under menupunktet History gå videre til punktet Taxonomy, hvor en kort forklaring på orkideernes taksonomi er skrevet. På denne hjemmeside er familiestrukturen sat op på en lidt anden måde, end fx på http://www.orkidevinduet.dk/ under stamtræ, også en hjemmeside, af en af medlemmerne herinde, Karen.

Men, for at finde Disa, går man ind under fanen: Orchidoideae/Tribe Diseae/Subtribe Disinae/Genus Disa

Så dukker Disa-slægten op, først med synonymer, så en overordnet beskrivelse af slægten, og der under de forskellige underslægter, igen med en beskrivelse af dem.

Går man så ind i "Disa section Disa; Linder: 270 (1981c)." , så vil den samme beskrivelse være derinde, og samtlige nuværende arter i den underslægt er linet op. Nogen vil måske kunne genkende et par navne som dem, Lars Bagge pusler med i hjemmet, og har sat forrygende flotte billeder ind af på forumet!

Kan man bare ikke finde den slægt, man gerne vil kikke på, så er der et søgefeldt i bunden af forsiden, men, det er da sjovere selv at finde dem, synes jeg. Det lærer man jo også lidt overordnet af om orkideer! Men, "fruesko" i alskens afskygninger er der ingen grund til at søge efter, de findes slet ikke i Afrika.

Der er beskrivelser af dyrkningsmetoder til de forskellige slægter, samlet ud fra, hvad der er tilgængeligt.

Der bliver ligeledes beskrivelser og billeder af alle arterne, i det omfang billederne haves. Beskrivelserne arbejdes der på lige nu.

Og, så er der en stor bibliografi og reference-del i bunden, hvis nogen selv vil gå mere i dybden.

Angående billeder, har nogen af jer nogle pæne billeder af nogle af de afrikanske orkideer fra denne hjemmeside, så kan I jo kontakte Charlotte, om hun kan bruge dem.

Og, når Charlotte er færdig med Afrika om en rum tid, så mangler hun jo kun nogle få verdensdele mere, så er hele verden komplet! :lol:
Mvh Egon

Charlotte
Indlæg: 8
Tilmeldt: 7/12/2006 kl. 16:50
Geografisk sted: Hårup
Kontakt:

Re: http://www.africanorchids.dk/

Indlæg af Charlotte » 20/1/2017 kl. 11:53

Vedr. hjemmesiden Africanorchids.dk

En større renovering og opdatering er påbegyndt med start ved slægten Aerangis, her vil der komme en hel del billeder ind og ligeså en del kulturbeskrivelser, da jeg har fået flere til gengivelser fra flere om jeg dog ikke kunne lave disse, så de vil nu blive spredt over hele sitet. Håber I synes om det, ellers en rigtig god kommende vækstsæson forude.
Mvh. Charlotte

Besvar