Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

Lidt orkidelinks til de lange vinteraftener.

Har du et godt link til en hjemmeside, der handler om orkideer, så del den med os andre her.
Besvar
Brugeravatar
Egon K P
Indlæg: 3633
Tilmeldt: 1/3/2007 kl. 19:42
Geografisk sted: Aarhus N

Lidt orkidelinks til de lange vinteraftener.

Indlæg af Egon K P » 10/8/2012 kl. 22:56

Hvis nogen sidder og keder sig en halv aften, så kan I måske nå at kikke på alle de få links, som jeg har lagt ind her, bare nogle, jeg tilfældigt er stødt på gennem årene, når jeg har googlet orkideer. En gennemgang blandt mine foretrukne viser desværre, at en del i mellemtiden er forsvundet igen, ØV!

Men, jeg har plukket nogle få ud, nogle af dem indeholder meget mere om orkideer, end jeg lige skriver, der skal jo også være lidt til jer selv at gå på opdagelse i!

Er man til Bulbophyllum's, jeg kender vist ikke nogen, der er det,......så kunne de jo kikke lidt på denne side:

http://www.bulbophyllum.at/

Det er en af de mere seriøse, mange gange kan man også se, hvad blomsterne består af, når de har disekeret dem ud i alle smådelene.

Er det Cymbidium arterne, der trækker, så kan man få lidt at vide om dem her:

http://www.cymspecies.com/species.htm

Draculaer med tekst til findes på to gode sider:

http://www.dracula-species.eu/index.html

http://www.draculaspecies.com/list.php

Flotte billeder af dem kan bl.a. ses her:

http://www.flickr.com/photos/afriorchid ... 188602400/

http://www.pbase.com/glazemaker/dracula

Der kan alskens andre smukke billeder af orkideer også ses.

En anden billeddatabase over mange arter kan ses her:

http://www.orchid-nord.com/

Og en af de mere seriøse kommer her:

http://www.nationaalherbarium.nl/pubs/o ... genera.htm

Står man med en Restrepia, som ikke har noget navn, så kan man jo kikke lidt her, ikke, at man er klogere bagefter, men, der er en imponerende samling stillet til skue. En del af Colin Howe's
planter i den slægt!

http://www.restrepia.co.uk/

Erik Hunt har også jagtet denne slægt

http://www.orchidphotos.org/images/orch ... index.html

Her er en kaktus gut, der gør i nærbilleder, også af orkideer!

http://www.nelocactus.org/Bulbophyllum.html

Hmmmm, jeg har vist været inde og kikke på Bulbophyllum's her, billederne kommer nede i bunden af siden i en lang række! Der er mange andre slægter!

Endnu en gut med flotte billeder, scroller man lidt ned, kan man jo komme til orkideerne, hvis de skulle være interessante!

http://picasaweb.google.com/114286332509072580754/

Er man til afrikanske orkideer, så har Charlotte Leth her fra forumet en "rimelig" seriøs hjemmeside, hun knokler i ledige stunder på at få sat billeder ind, de skal nok komme, men, det er et kæmpe stykke arbejde at gøre! De er på vej, ved jeg!

http://www.africanorchids.dk/

En anden afrikansk hjemmeside:

http://www.orchid-africa.net/search.asp

Og, en tredie af dem:

http://www.africanbulbs.com/page79.html

Der er jo mange velkendte slægter at vælge imellem.

Kan man godt lide at komme lidt rundt i både hybridernes og arternes verden, så skulle man nok kunne finde noget af interesse i en til flere af Eric Hunt's mange orkidebilleder.

http://www.orchidphotos.org/

Er man nu mere til den videnskabelige side af orkideernes verden, og gerne vil vide lidt mere om spændende orkideer, så ligger der her "bevisførelse" for ellers uidentificerede orkideer. Så kan man jo se, hvor "let" det må være, at finde relevant materiale, for at kunne være sikker på et navn, så, vi kan vist sagtens fortsætte med at kikke på billeder, og så sætte et passende navn til, eller.....?

http://speciesidentificationtaskforce.b ... olium.html

Så er det både naturbilleder og opstillede motiver, der kan ses her i en fremragende kvalitet. Ikke så underligt, når det er Rogier van Vugt der tager dem.

http://www.pbase.com/rogiervanvugt

Pieter C. Brouwer er nu heller ikke helt ueffen til det der:

http://www.pbase.com/glazemaker/

Har I nu været på en ferie, så kan I måske være heldige, at det lands flora ligger her under. I kan gå ind i hvert land, eller, bare søge på tværs af dem alle. Har I taget et flot billede af en Liparis i Kina, men ikke kender artsnavnet, så kan I måske være heldige, at den dukker op i en søgning.

http://www.efloras.org/index.aspx

På dette link til samme, kan I finde alle planteslægterne i de respektive lande. Var det mon en Buddleya eller Bulbophyllum, I fik at vide af guiden, at i fotograferede?

http://www.efloras.org/browse.aspx?flor ... 0&letter=b

Vores "søstre" rundt omkring kan jo også diske op med flotte billeder, her et link til et tysk orkideforum, og, helt tilfældigt er jeg her kommet ind i Bulbophyllum. Her side 1 af 51. Andre slægter kan formentligt også findes der.

http://www.forum.orchideen-forum.de/sho ... yllum-only

Flere af de asiatiske lande har flotte sites med billeder af deres orkideer, her er det fra Malaysia.

http://www.orchidenthusia.com/english/gallery_en/a.htm

Endnu et site med flotte blomsterbilleder, går man lidt ned på siden, så dukker orkideerne op, men, der er så også mulighed for så meget andet, hvis man ikke er énsporet!

http://www.flowershots.net/Photogallery.html

Nærbilleder i en flot kvalitet.

Lidt billeder fra bl.a. Borneo kan ses her, skriv navnet på en slægt, eller en art, og klik videre i den art, I vil kikke på. Måske er fotograferne gået lige lovlig tæt på motiverne, de kunne godt være noget mere skarpe, nu de ligger der.

Her har jeg brugt Phalaenopsis appendiculata som indgang i søgningen.

http://orchidofpeninsularmalaya.blogspo ... -1929.html

Så et site, hvor jeg aldrig har nået bunden af siden, den fortsætter bare med at sætte super flotte billeder ind, en sjælden gang også af andet end orkideer.

http://www.flickriver.com/photos/afrior ... teresting/

Endnu en af samme slags, her har jeg brugt Coelogyne som søgeord:

http://www.flickriver.com/groups/coelog ... teresting/

Hvis ikke I har berøringsangst for, hvad havet bl.a. kan diske op med, så kik her under, super flotte billeder, så man næsten får lyst til at bygge en ny samling op i en helt anden verden! Samme sted som før, bare et nyt søgeord: medusae!

http://www.flickriver.com/photos/tags/m ... teresting/

Så er der måske det mest seriøse projekt, der nogensinde er sat i værk, det er meningen, at alle planter (og måske også dyr i en anden liste) i hele verden skal kunne findes her, også med billeder. Hvor langt de er kommet, det ved jeg ikke, men det kunne godt blive stedet, hvor man går hen, når man står med en importliste i hånden i fremtiden.

http://www.theplantlist.org/

Gå fx ind i flowering plants for neden, så kunne I jo helt tilfældigt finde denne i listen:

http://www.theplantlist.org/browse/A/Orchidaceae/

Klikker I i en slægt og et artsnavn, får I en række af verdens bedste databaser, hvor jeres videre søgning på billeder og andet kan foretages.

Har jeg i sin tid forstået det rigtigt, så dukker alt relevant materiale op med tiden, billeder mm, når man søger på en art! Men åbenbart ikke endnu.

Skulle man nu være lidt træt af at slæbe kameraet med på sine rejser, og, egentligt synes, at billederne virker lidt tamme, så kik lige herind, måske I kan blive inspireret til nye måder at tage feriebilleder på, jeg har naturligvis ingen forstand på de dele, det omhandler, men, det ser da flot ud, når man scroller ned gennem de små billeder. Ikke orkideer, men.........

http://home.clara.net/carefuleyes/index.html

Jeg håber, linkene virker!

Måske der er andre, der også har nogle fede sites liggende, så kan I jo fortsætte nedenunder!
Mvh Egon

Brugeravatar
Hanne Ingerslev
Indlæg: 104
Tilmeldt: 3/8/2012 kl. 14:47
Geografisk sted: Charlottenlund

links til orkide sider

Indlæg af Hanne Ingerslev » 11/8/2012 kl. 21:28

Her er virkelig inspiration til lange tider Tusind tak, Egon. Specielt den sidste med 3D billederne er spændende. Nogle af dem er lette at få til at fungere, andre kræver tid. :lol:

Besvar