Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

semi hydro dyrkning

Her kan du dele dine erfaring med "våde" gromedier (f.eks. greenmix), samt spørge og diskutere tekniske aspekter.
Besvar
ole lukøje
Indlæg: 235
Tilmeldt: 12/1/2010 kl. 14:29
Geografisk sted: djursland

semi hydro dyrkning

Indlæg af ole lukøje » 3/1/2011 kl. 20:02

velkommen til S/H subforummet.


her vil der blive fremvist og diskuteret metoder til at få orkideerne tilvendt et semi hydroponisk miljø, hvor planterne selv ville kunne optage det vand og næring de har brug for, for en god blomstring og vækst.

når der snakkes om S/H, er det primært ikke-biologisk-nedbrydeligt medie(epiweb, LECAsten, akvariegrus osv), hvor planten har adgang til et mindre reservoir af vand og gødning. så har planten:

1. konstant kontakt til vand og fugt via kappilar-effekten i vækstmedierne man vælger at bruge. (finere medie giver mere fugt og mindre luft omkring rødderne).

2. planter kan leve længere uden omplantninger fordi mediet ikke bliver nedbrudt nær så hurtigt som bark.

3. man får også en bedere ide om hvor meget vand og gødning forskellige planter kan klare, samt planterne generelt tåler lidt flere næringsstoffer i et S/H miljø.

der er forskellige måder at lave et system, hvor planterne selv drikker det de vil have. den mest kendte af måderne er at have tætte yderpotter/vaser med reservoir i bunden og en inderpotte der har næsten ens diameter, så alt vand fordamper eller trækkes op igennem vase og inderpottens indhold.

det er derfor vi har fået S/H forummet, til at komme med hvert vores bud på et velfungerende system, med netop den funktion eller noget der minder om den.

mangler jeg noget?! :D

der gælder de samme regler her som på resten af sitet. så er det sagt!


:wink:

Besvar