Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

vækstmedie hvilken og hvorfor

Spørg her hvis du har generelle dyrkningsmæssige problemer eller kommentarer.
Besvar
glenn_24
Indlæg: 36
Tilmeldt: 22/2/2009 kl. 15:14
Geografisk sted: vestsjælland

vækstmedie hvilken og hvorfor

Indlæg af glenn_24 » 27/1/2018 kl. 17:33

hej alle sammen jeg er lidt nysgerig på hvad folk bruger af vækstmedie/

hvilke mærke..?
hvorfor..?

jeg har selv haft brugt green mix hvilket jeg ikke syntes så godt om da jeg nogle gange oplevede det var svært og styre fugtighedden
jeg har efterfølgende brugt hornum orkide jord hvilken jeg har været glad for siden jeg startede med og bruge det

Karen
Moderator
Indlæg: 2067
Tilmeldt: 16/6/2006 kl. 21:37
Geografisk sted: Slangerup
Kontakt:

Re: vækstmedie hvilken og hvorfor

Indlæg af Karen » 11/2/2018 kl. 09:05

Hej glenn

Blander vores eget. Men er også glad for kokos blandninger. Problemet med hornum er at deres blanding typisk er ret fin delt og vi vil gerne ha lidt mere struktur. Er sikkert fint til små planter. Når jeg har demonstreret ompotning har jeg tit blandet med pyntebark for at få mere dræn og luft.

Det er nemmere at tilpasse gromediet til ens dyrknings vilkår end den anden vej rundt.
mvh/ Karen ~ orkidevinduet.dk

Henrik M
Indlæg: 12
Tilmeldt: 21/8/2015 kl. 08:58

Re: vækstmedie hvilken og hvorfor

Indlæg af Henrik M » 20/10/2018 kl. 10:01

Jeg bruger greenmix en del. Jeg mener, at det har en del af spagnum mos's gode egenskaber. Mener at man skal ompotte jævnligt, da blandingen mister nogle af sine gode egenskaber efterhånden som der gror mos og der aflejres døde plantedele i blandingen. Som jeg forstår det, er det Hans selv der mixer blandingen. Der indgår perlite og Grodan flakes. Begge dele kan købes til en god pris hos chillo.dk. I det hele taget sælger Chillo en mængde produkter der kan interessere orkidefolket. Jeg købte fornylig en sæk Grodan flakes: https://chillo.dk/grodan/1094-grodan-fl ... results=27

Endvidere monterer jeg en del planter på naturkork. Jeg binder oftest lidt gradan flakes på barkstykket med fiskesnøre og monterer så planten. Tidligere bruge jeg spagnum mos, men det bliver jo nedbrudt efter et stykke tid og monterede planter er svære at plante om!

Venlig hilsen
Henrik M

Besvar