Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

Omplantning af Calanthe "Ghita Nørby"

Spørg her hvis du har generelle dyrkningsmæssige problemer eller kommentarer.
Besvar
Johanne Kelly
Indlæg: 20
Tilmeldt: 9/2/2013 kl. 13:06
Geografisk sted: Taastrup
Kontakt:

Omplantning af Calanthe "Ghita Nørby"

Indlæg af Johanne Kelly » 21/2/2013 kl. 18:05

Jeg købte en dejlig kraftig ungplante i Fredensborg i dag, og Hans gav mig en gratis større potte med oveni :) jeg fik det pasningsråd at holde den jævnt fugtig, den må aldrig tørre ud.

Men hvad skal jeg plante den om i ? Jeg burde måske ha købt noget mere Greenmix, men jeg har læst det kan være sværere at passe dem i det medie.

Brugeravatar
Egon K P
Indlæg: 3633
Tilmeldt: 1/3/2007 kl. 19:42
Geografisk sted: Aarhus N

Indlæg af Egon K P » 22/2/2013 kl. 02:31

Nogen kan dyrke i GreenMix, andre kan ikke, står planterne for "koldt" mister nogle af dem rødderne!

Vil du ikke plante i GM, så kan du jo købe en barkblanding og sætte den i! :wink:
Mvh Egon

Johanne Kelly
Indlæg: 20
Tilmeldt: 9/2/2013 kl. 13:06
Geografisk sted: Taastrup
Kontakt:

Hans sagde

Indlæg af Johanne Kelly » 23/2/2013 kl. 22:49

Hans sagde at denne Calanthe skulle holdes jævnt fugtig og aldrig må tørre ud, derfor tænker jeg at bark ikke er det bedste?

Christian Koch
Indlæg: 413
Tilmeldt: 30/4/2007 kl. 00:53

Indlæg af Christian Koch » 24/2/2013 kl. 16:30

Er der tale om en stor potte, kan en finkornet barkblanding sagtens holdes jævnt fugtig, men nu hvor du skriver at det er en ungplante er det jo meget muligt potten ikke er så stor endda :)

Du kan eventuelt blande en finkornet bark med lidt ren pottemuld, den skal bare være ugødet, så holder den endnu bedre på fugten.

Alternativt kan du prøve spagnummos, gerne iblandet 20-30% perlite, det er et medie der egentlig mindre meget om GreenMix, det er bare organisk, og spagnummossen bliver ikke kold og tung på samme måde, men holder sig mere luftig. Planter i spagnummos skal dog plantes om årligt da det nedbrydes hurtigere end bark, til gengæld får du ofte en helt fantastisk rodvækst i det.

Christian
www.OrkideImperiet.dk - Webshop og Butik

Besvar