Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

Nyt skud på phalenopsis

Spørg her hvis du har generelle dyrkningsmæssige problemer eller kommentarer.
Besvar
anglia4
Indlæg: 6
Tilmeldt: 20/8/2013 kl. 21:02

Nyt skud på phalenopsis

Indlæg af anglia4 » 20/8/2013 kl. 21:15

Hej.
Min mini phalenopsis har påbegyndt en ny lille plante på en gammel stængel(formoder det hedder en bulpe) hvornår og hvordan skal jeg plante den for sig selv.
På forhånd tak
John Jensen

Brugeravatar
Egon K P
Indlæg: 3633
Tilmeldt: 1/3/2007 kl. 19:42
Geografisk sted: Aarhus N

Re: Nyt skud på phalenopsis

Indlæg af Egon K P » 21/8/2013 kl. 00:55

Velkommen til.

Den lille plante kalder man en keiki, de kommer oppe på blomsterskafterne en gang imellem. Det er ikke almindeligt, at de gør det, men sker dog jævnligt.

Når den har fået 3-4 rødder i 4-5 cm længde, kan du enten forsigtigt vrikke den af skaftet, eller, du kan klippe skaftet med en saks, så der sidder en cm på hver side af planten, lad den i begge tilfælde ligge og tørre i brudfladerne et døgns tid, så danner planten en sårskorpe, så svampe, bakterier mm ikke kan trænge ind i sårene.

Så kan du plante den i samme type pottemedie, som den gamle plante står i. :wink:
Mvh Egon

anglia4
Indlæg: 6
Tilmeldt: 20/8/2013 kl. 21:02

Re: Nyt skud på phalenopsis

Indlæg af anglia4 » 21/8/2013 kl. 17:57

Mange tak for svaret
John Jensen

Besvar