Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

træk og blæst?

Spørg her hvis du har generelle dyrkningsmæssige problemer eller kommentarer.
Besvar
rikkeø
Indlæg: 4
Tilmeldt: 24/3/2014 kl. 16:04

træk og blæst?

Indlæg af rikkeø » 24/3/2014 kl. 19:31

Hejsa! Jeg har efterhånden pejlet mig frem til hvilke slags orkideer jeg har, nu skal jeg bare finde ud af hvilken behandling de forskellige skal have sommeren over for at belønne mig med blomster!
Jeg har :
1 halvstor Dendrobium Kingianum (har lige lavet 3 nye potter, tiden vil vise om de er levedygtige)
1 Dendrobium ?
1 Enc. (?) octopussy
1 ? måske Cymbidium
13 Phalenopsis ?

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til at placerer dem i haven/drivhuset!
Jeg har fex et stort hasselnøddehegn de sagtens kunne hænge i, men der kan være meget træk og blæst igennem de nederste grene...
I det hele taget kan det godt være lidt vindomsust hvor vi bor. Kunne jeg fex forlænge ude sæssonen ved at starte og slutte i drivhuset?
Hvordan kan jeg vide om en plante kan lide det koldt, middel eller varmt

Håbefulde hilsner fra Rikke

Brugeravatar
Egon K P
Indlæg: 3633
Tilmeldt: 1/3/2007 kl. 19:42
Geografisk sted: Aarhus N

Re: træk og blæst?

Indlæg af Egon K P » 24/3/2014 kl. 23:23

Din Dendrobium kingianum kan sættes i haven, når nattefrosten er væk, og indtil den kommer igen. Alle dem, der kan sættes i haven om sommeren kan også forlænge perioden i drivhuset. Du kan reducere i vandingen fra efteråret, til du ser nyvækst om foråret, den skal dog have lidt, så den ikke skrumper for meget! Jeg skrev din plantes artsnavn med lille, det så du måske, det gør man med artsnavne, hybridnavne skrives med stort. Slægtsnavne er altid med stort. Det er grundprincippet, så er der undtagelserne, men, dem udelader jeg denne gang. :wink:

Din Dendrobium ? kan lige så godt være til den kolde som den varme side, så lad den blive inde. Viser det sig at være en Den. nobile-hybrid, kan den komme i haven, er det en Den. phalaenopsis-hybrid, så bliver den inde.

Encyclia cochleata og dens hybrider er til den varme side, den bliver inde.

De fleste Cymbidium hybrider er til den kolde side, dog er der også hybrider kun med tropiske arter, som udgangspunkt vil jeg tro, den tåler at komme i haven efter samme retningslinjer som Den. kingianum.

Og de 13 Phalaenopsis bliver inde, de har det bedst i et østvendt vindue, da solen er for varm mod vest og syd. Bladene koger op, hvis solen rammer dem for længe! Skal helst ikke under 18°C, men vil de ikke blomstre, kan et par ugers ophold ved 15° sommetider få skafterne frem.

Sæt dem, der skal i haven et delvist skyggefuldt sted, lidt vandrende sol gennem løvet på et træ er fint nok, alt for meget træk er de nok ikke for meget for, og tænk så på, hvordan du evt. kan undgå snegle, de er lige så vilde med blomsterskafterne, som du er! :wink:

Hvis du vil have et nyttigt sted på nettet, hvor du kan tjekke temperaturerne til dine planter, så er http://www.orchidspecies.com/ meget fornuftigt. Der er symboler for temperaturer og lys/skygge, der står lidt om, hvad de forlanger af dig, for at du kan forlange lidt til gengæld af dem! Lige nu er der beskrivelser af 17.652 orkidearter, ud af de godt 25.000 arter, der er fundet og beskrevet, hybriderne springer han fornuftigt over, ellers skulle han ti-doble antallet af beskrivelser, eller måske endnu mere!
Mvh Egon

rikkeø
Indlæg: 4
Tilmeldt: 24/3/2014 kl. 16:04

Re: træk og blæst?

Indlæg af rikkeø » 25/3/2014 kl. 07:57

Hej, tak for svar! Det hjælper mig allerede rigtig meget :o
Men det er vist som med så mange andre emner at jo mere man lærer jo flere spørgsmål har man :lol:
Kikker lige forbi den side du foreslår...
Rikke

Besvar