Side 1 af 1

Ompotning, orkidejord, m.m.

: 19/4/2014 kl. 16:23
af Mariaa
Hej. Jeg har nogle spørgsmål jeg håber i vil hjælpe mig med! :)
Mine forældre har længe haft nogle orkideer som de har plantet i almindelig jord. Nu har jeg så valgt at overtage dem for at redde dem.
Jeg købte noget substral orkidejord fra føtex, og plastpotter (og en smuk orkide :oops: ) fra orkideimperiet og plantede dem alle i det. Nu har jeg så kigget rundt på forummet og kan læse mig frem til, at substral ikke er godt for orkideer. Nu er mit spørgsmål om orkideerne vil have godt af at blive plantet i noget andet igen? Altså om det gør noget at der kun går en dag mellem omplantningen :)
Og hvilke orkidejord vil i anbefale?

2.
En af orkideerne havde næsten ingen friske rødder tilbage. Jeg klippede selfølgelig alle rådne rødder, og nu står den med kun meget meget få korte rødder og ingen blomster. Hvordan skal jeg redde den?

Re: Ompotning, orkidejord, m.m.

: 20/4/2014 kl. 23:28
af PA48
hej Mariaa

Brug orkideimperiets kompost(bark) el. http://www.orkidemuld-orkider.dk/

Plant om .Det skal helst være nu i april.

Bliv medlem i en af foreningerne.Der kan du få alt den hjælp du behøver.

mvh Per

Re: Ompotning, orkidejord, m.m.

: 21/4/2014 kl. 10:09
af Mariaa
Hej, tak for svar:)
Hvordan vil de have det med ren pinjebark?

Re: Ompotning, orkidejord, m.m.

: 22/4/2014 kl. 10:43
af Karen
Hej Maria

Hvis du vander rigtig meget og har en luftfugtighed af den højere slags, så kan pinjebark bruges. Pinjebark er ikke bare pinje bark, der er mange forskellige størelser. Generelt består gromedie at et ellement som giver struktur og luft i mediet og et element som holde på fugt (spagnum mos eller spagnum smulder). Hvor meget man så vander og plantens fordrukkenhed er så afgørende for hvad man vælger. Så kende dig selv (og dit dyrkningsmiljø) og din plantes krav, så har du svaret på hvordan din perfekte blanding ser ud, husk at der er mange rigtig måder at gøre det på.

Re: Ompotning, orkidejord, m.m.

: 22/4/2014 kl. 11:30
af Mariaa
Hej Karen.
Tusind tak for hjælpen :)
Jeg har omplantet dem i pinjebark som jeg har købt i silvan, og nu krydser jeg fingre for at det virker :)
Hvor tit vil du mene man skal vande dem når de står i ren pinjebark?

Re: Ompotning, orkidejord, m.m.

: 25/4/2014 kl. 12:03
af Karen
Tjah det kommer igen an på dit dyrkning område. Løft planten og mærk på vægten om planten er tør. Så du har brugt ren pinkebark? I såfald kan du risikere at skulle vande dagligt hvis din luftfugtighed ikke er ganske høj? Og så er pinjebark ikke bare pinjebark.