Side 1 af 1

Hjælp med Vanda.

: 25/4/2014 kl. 15:47
af Daniel26
Hejsa Orkideforumet :-)
Jeg er ny herinde og har derfor en masse spørgsmål angående "Vanda Coerulea" som jeg har fået for ca. 2 år siden i fødselsdagsgave af fruen.
Men synes her på det sidste at den ikke rigtig vokser "om den så er langtidsvoksne, ved jeg ikke?" samt den nok kun har blomstret 2 gange i den tid jeg har haft den.
Jeg vander den 1 gang om ugen, hvor den står i en spand og suger vand i ca. 30 min til 1 time. Så blade på den kan blive stive, samt at jeg går og dusher den med vand, for at danne lidt luftfugtighed,
men alligevel synes jeg den ikke er særlig groende. Ville prøve senere og ligge et billede ind så i kan se den. Den står samt i mit køkken vindue hvor der kommer nok det allermest lys ind fra 7-8 om morgenen til 7-8 stykker om aftenen.
Bruger almindelig orkidégødning, ved ikke om der er noget som er stærkere til den eller om jeg bar skal forsætte men måske øge min dosering med en 30-50%?
men kom med nogle tips/tricks til pasning af sådan en så ville det være så lækkert!
Håber at høre fra jer.

Re: Hjælp med Vanda.

: 26/4/2014 kl. 17:01
af PA48
Hej Daniel

Jeg tror dit problem er at du har for lidt lys og fugtighed.

Jeg gøder stort set ikke mine Vanda. (højst 2 gange om året m. 10% af normal dosering)(regnvand).

Du har alt for få rødder på din Vanda.

MVH Per

Billede

Billede

Re: Hjælp med Vanda.

: 26/4/2014 kl. 17:46
af Daniel26
Hej Per

Tusinde tak for dit svar!
Jeg har idag på denne dejlige dag, sat den ud i solen, og er helt enig, har købt mig en stor glasvase samt lagt sten i bunden med lidt vand, til at kunne danne lidt fugtighed.
Jeg ved ikke hvor meget man rigtig skal gøde en vanda, samt hvor meget vand osv den skal have, men tror den måde jeg gør det på er nogenlunde rigtig?

Mvh Daniel.

Re: Hjælp med Vanda.

: 26/4/2014 kl. 17:55
af Daniel26
Hvor gamle er dine vanda'er siden de har fået så stort et rodnet forresten Per? :-)

Mvh Daniel.