Side 1 af 1

Forårs hilsen

: 27/4/2014 kl. 09:44
af Hexia
Hejsa

Så er vinteren overstået og det er ved at være lyst og lunt.

Nu er jeg ved at have overstået første år med Orkideer og har med spænding været gennem vinterhalvåret som kan tage pippet fra en orkide :) de har dog haft kunstigt lys en 12-14 timer i døgnet og min Den. Nobile starclass satte da også et par fine blomster, men her i foråret hvor væksten er skudt i gang så døde min Cattleya desværre, den kom fint gennem vinteren og de første nye rødder kom frem og så visnede den bare væk:/ hvad der skete ved jeg ikke men kan skyldes den ikke kunne tåle at blive gødet (Substral's orkide gødning), alle andre orkideer trives fint, (næsten) mine 3 vandaer i glas krukker skal jeg dog læse lidt mere om, synes ikke der sker så meget ved dem, men rødderne bliver fint grønne når de bliver badet. Det er måske bare væbne sig med tålmodighed :)

Mine Den. phalaenopsis og Den. nobile sætter kaikier og nye skud i vildskab, så ender nok med en halv regnskov senere på året :)


Den. phalaenopsis:
https://www.dropbox.com/s/u603tnh7is3tg ... .44.27.jpg

Den. nobile:
https://www.dropbox.com/s/sz80204oq6mvb ... .52.18.jpg

Mvh Jesper

Re: Forårs hilsen

: 27/4/2014 kl. 10:35
af Daniel26
Det ser rigtig godt ud Jesper,
Min Vanda har heller ikke været så vild her i vinters, vi kan jo ikke rigtig byde dens vinter som den har hvor den kommer fra ;-)
Men nu her får den en masse vand / fugtighed, gødning samt lys fra det gode vejr, og kan da se at der er kommet 2 nye rødder ud på den allerede nu, så det skal nok komme alt sammen, med tålmodighed så går det alt sammen :-)
Hvad er det for nogle vanda'er du har? du må ligge lidt billeder op af skønheden :-)

Mvh Daniel.

Re: Forårs hilsen

: 27/4/2014 kl. 22:19
af Karen
Ja foråret er vitterligt kommet og tak for det, på en dag som idag føles det nærmest som om vi er gået direkte til sommet.

Re: Forårs hilsen

: 27/4/2014 kl. 22:29
af Daniel26
Helt enig karen!
Jeg var forresten inde på din hjemmeside, og så under Orkidehuset de billeder der er, der mener jeg at hende der står med lidt halvlangt brunt hår at jeg har arbejdet sammen med hende i Orkidegartneriet i Fredensborg?
Du ved evt. ikke om hun har været der vel? :-)

Re: Forårs hilsen

: 27/4/2014 kl. 22:35
af Karen
Jo det er Marianne og hun har rigtig nok i mange år arbejdet i orkidegartneriet, men arbejder der ikke mere :|

Re: Forårs hilsen

: 27/4/2014 kl. 22:39
af Daniel26
Okay, har hun startet sit eget "Orchidehuset" så? For kan se hun har en lille forretning, og tænkte godt på det var hende, har arbejdet sammen med hende nemlig :-)
For kunne da helt klart godt tænke mig at se det, hvis hun har sådan en fin forretning! :-)

Re: Forårs hilsen

: 30/4/2014 kl. 08:16
af Erna
Hej Daniel
Hvis det er orkidehuset i Fredesborg du tænker på, så lukkede det desværre i 2010

Re: Forårs hilsen

: 30/4/2014 kl. 08:33
af Daniel26
Det er det, og det er jeg da ked af at høre Erna :-(
Der er snart ikke mange orkidegartnerier tilbage her på sjælland, alle ligger enden i sverige/holland, eller jylland efterhånden, kan kun tænke på 2 måske 3 der ligger på sjælland, så det bliver snart svært at få fat på nogle af de lidt sjælende orkideer :-( samt en hyggelig snak med nogle gamle venner/arbejdskolleger .