Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

Ny plante på gammel plante

Spørg her hvis du har generelle dyrkningsmæssige problemer eller kommentarer.
Besvar
Kristinespl
Indlæg: 1
Tilmeldt: 24/5/2014 kl. 13:21

Ny plante på gammel plante

Indlæg af Kristinespl » 24/5/2014 kl. 13:33

Hej alle.

Jeg har fået dette fine nye "skud" på én af mine gamle orkidéer. Mit spørgsmål er nu om man kan knække den af og plante den for sig selv og dermed få en ny fin plante? Det er en phalaenopsis, som nok er ved at være 7 år gammel, hvor dette nye skud så er kommet...

På forhånd tak :)
Vedhæftede filer
foto (3).JPG
Nyt skud
foto (3).JPG (125.57 KiB) Vist 2920 gange
foto (3).JPG
foto (3).JPG (125.57 KiB) Vist 2920 gange

Daniel26
Indlæg: 48
Tilmeldt: 25/4/2014 kl. 12:53

Re: Ny plante på gammel plante

Indlæg af Daniel26 » 24/5/2014 kl. 15:56

Det er en lille fin Keiki, jeg ville nok vente lidt med at klippe den af og sætte den i bark, til den har lidt større rodnet og har en mulighed for at kunne klare sig uden moderplanten :-)

Kuzuri
Indlæg: 40
Tilmeldt: 7/5/2014 kl. 13:29
Geografisk sted: Stege

Re: Ny plante på gammel plante

Indlæg af Kuzuri » 24/5/2014 kl. 18:16

Daniel har ret - det er en Keiki. Keiki betyder "baby" eller "barn" på hawaiiansk, og det er jo dét det nye skud er. Tillykke! :D

Men ja. Du skal helst vente til rødderne er mindst 2-3 cm lange, og så kan du klippe den af (husk at sterilisere det du skal klippe med - f.eks. med sprit eller andet), og så ville jeg plante den ved siden af moder planten i et år til halvandets tid, hvorefter den så burde være i stand til at klare sig i sin egen potte. Du kan også plante den i sin egen potte med det samme, men hvis du planter den sammen med moderplanten, hjælper moderplanten med at regulere jorden, og så kan keiki'en fokusere på at vokse sig sund, stor og stærk. :)
Mvh Janni
----------
Facebook gruppe for Danske Orkide entusiaster: https://www.facebook.com/groups/danskeorkideentusiaster

Besvar