Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

Beskæring ?

Spørg her hvis du har generelle dyrkningsmæssige problemer eller kommentarer.
Besvar
Bjarne
Indlæg: 38
Tilmeldt: 19/6/2006 kl. 00:50
Geografisk sted: Greve

Beskæring ?

Indlæg af Bjarne » 11/7/2006 kl. 23:11

Jeg har 1 stk Dendrobium Mount Kelly Beauty x Nopporn Red som er meget kedelig at se på¨. Den består af 4 stk tykke ca, 30 cm lange grå stængler. Der er absolut ingen blade på, men der er dannet keikier i toppen af de tre af stænglerne. Desuden kan man lige skimte 1 enkelt lille knop på et par af stænglerne på den nederste trediedel.
Mit spørgsmål er så: Kan man med held plante keikierne, og samtidig skære stænglerne ned til en mere passende højde, og alligevel få blomster på knopperne og selvfølgelig uden at slå planten ihjel. Jeg synes at flere af de Dendrobium jeg har, giver meget smukke blomster, men resten af tiden, er planterne ret triste at se på.
Jeg håber at nogen trods ferie kan svare

Hilsen Bjarne

Karen
Moderator
Indlæg: 2067
Tilmeldt: 16/6/2006 kl. 21:37
Geografisk sted: Slangerup
Kontakt:

Indlæg af Karen » 12/7/2006 kl. 10:14

Hej Bjarne :D

Normalt ville jeg ikke anbefale at skære gamle bulber ned. De indeholder masser af energi som resten af planten kan suge af.

Men hvorfor ikke vente til blomster knopperne har blomstret? Når den så har blomstret af kunne du fjerne hele bulber, lægge den vandret på en potte eller i en bakke med gromedie. Så kan keikierne vokse både på bulben (og trække godt med kræfter fra denne), men samtidig også vænne sig til at gro i en potte. Denne metode kaldes "layering" og kan bruges til at få gamle bladløse bulber fra visse dele af dendrobium slægten til at producere nye keikier.

Kan du ikke vente så kan man da godt klippe bulben over, men jeg tør ikke love at det går godt og blomsterknopper ikke falder af.

Det var ihvertfald hvad jeg lige tænkte, andre har måske andre kommentarer.

Pøj pøj med det. Og rigtig god sommer 8)
mvh/ Karen ~ orkidevinduet.dk

Bjarne
Indlæg: 38
Tilmeldt: 19/6/2006 kl. 00:50
Geografisk sted: Greve

Indlæg af Bjarne » 12/7/2006 kl. 12:50

Hej Karen.
Tak for dit svar. Ja, men så venter jeg og ser hvad planten finder på. Jeg er fristet til at prøve den foreslåede metode. :?

Hilsen Bjarne

Besvar