Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

Keiki der ikke har rødder, hjælp

Skriv her, hvis din plante er blevet inficeret med en eller anden form for utøj eller bare ikke vil trives.
Besvar
Patricia
Indlæg: 13
Tilmeldt: 1/6/2015 kl. 00:46

Keiki der ikke har rødder, hjælp

Indlæg af Patricia » 15/7/2015 kl. 16:05

Hej, er ny her inde. Har prøvet at finde et svar men har ikke kunne :?
Jeg har en phalaenopsis jeg desværre har fået overvandt. Det lavede så en keiki for 8 måneder siden, men der kommer ikke nogen rødder på. Noget tyder på at jeg er godt på vej til at redde moderplanten, men hvordan får jeg reddet keikien, det ene blad er begyndt at visne :(
Er der nogen der kan hjælpe mig?
Hilsen Patricia

Patricia
Indlæg: 13
Tilmeldt: 1/6/2015 kl. 00:46

Re: Keiki der ikke har rødder, hjælp

Indlæg af Patricia » 16/7/2015 kl. 06:49

Jeg har faktisk selv funder noget, et lille udklip fra politikkens bog om orkideer, hvor der står at man kan hjælpe rødderne lidt på vej ved at gi' keikien et pust med vand fra en forstøver :D
Det vil jeg prøve, men har nogen andre forslag, er de mere end velkommen :D
Patricia

Brugeravatar
Egon K P
Indlæg: 3633
Tilmeldt: 1/3/2007 kl. 19:42
Geografisk sted: Aarhus N

Re: Keiki der ikke har rødder, hjælp

Indlæg af Egon K P » 16/7/2015 kl. 09:26

Det er jo et spørgsmål, om ikke du vil hjælpe moderplanten ved at fjerne keikien. Lige nu tærer keikien på ressourcerne i moderplanten, men får tilsyneladende alligevel ikke nok til at kunne opretholde livet.

Der er tidligere beskrevet en "posemetode" her på forumet, den kan du måske bruge på keikien, hvis det ser ud til, at den gamle plante overlever, ellers kan den få samme tur. Her kan du læse lidt om den metode, den er beskrevet i de 3 første indlæg hvor linket går ind.

viewtopic.php?f=5&t=878&p=5714&hilit=minidrivhus#p5714

En duschning af begge planter vil fremme vandoptagelsen hos begge, men nok ikke i en lukket pose, de kan også optage vand og vandopløselige næringsstoffer gennem bladene. Men de må ikke stå og soppe i vand, og aldrig vand i hjerteskuddene på planterne, så rådner de formentligt.

Held og lykke med projektet! :D
Mvh Egon

Patricia
Indlæg: 13
Tilmeldt: 1/6/2015 kl. 00:46

Re: Keiki der ikke har rødder, hjælp

Indlæg af Patricia » 16/7/2015 kl. 23:19

Tusind tak Egon :D
Det med at redde dem begge er også det jeg forsøger. Har idag set at moderplanten er ved at komme med et nyt blad, men du har sikkert ret i at keikien tager næring fra moderen, så jeg vil prøve minidrivhusmetoden... så kan det måske være at jeg også kan redde keikien :P
Tak!

Patricia
Indlæg: 13
Tilmeldt: 1/6/2015 kl. 00:46

Re: Keiki der ikke har rødder, hjælp

Indlæg af Patricia » 24/7/2015 kl. 10:44

Dejligt, det lader til at posemetoden fungerer for keikien, der er en lille rod på vej :D
Men moderen er begyndt at lave en ny, af hvad jeg kan se, blomsterstengel, det kan da ikke være godt, så hvad gør jeg ved den? Hun har det rigtig skidt, de nederste 4 blade er slappe, men der er 2 der er sprøde og flot grønne at se på, og et tredje på vej. giver hende vand med forstøveren på blade og de rødder der er over voksemediet flere gange dagligt. Kan jeg gøre mere eller skal jeg også til hende ta posemetoden i brug så hun kan skabe nye rødder. Kan ikke på hende se at der skulle være kommet nye
En sidste ting.... tror jeg, hvad er hjertestammen? Jeg er virkelig nybegynder omkring orkideer :oops:

På forhånd tak for hjælpen

Patricia

Brugeravatar
Egon K P
Indlæg: 3633
Tilmeldt: 1/3/2007 kl. 19:42
Geografisk sted: Aarhus N

Re: Keiki der ikke har rødder, hjælp

Indlæg af Egon K P » 24/7/2015 kl. 14:43

Det lyder jo godt med keikien. :P

Med moderplanten kan du jo gøre 3 ting. Lade tingene gå sin skæve gang, eller måske prøve med et minidrivhus til den plante også. Du kan endelig fjerne blomsterskaftet både, hvis den kommer i "drivhuset" og hvis den bliver på sin normale plads. Det vil være hårdt for planten at blomstre på nuværende tidspunkt, det kan koste den livet at blomstre nu. Mange planter sætter blomster, hvis de fornemmer, at de er døende, så kan deres gener måske nå at komme videre gennem frøene. Man kan jo håbe, at det er fordi planten har det så godt, at den har overskud til at blomstre nu, men det er nok ikke tilfældet.

"Hjerteskuddet" er inde i centrum af planten, hvor bladene kommer frem. I den fordybning kan der sagtens stå vand i længere tid, det tåler de nye blade ikke. Og kommer der sporer forbi af den "rigtige" forkerte slags fra en rådsvamp, så kan planten være død, sort og ildelugtende efter en nat. Sporerne fra dé svampe flyver rundt i luften ligesom skimmelsvampenes, der jo kan få et glemt stykke franskbrød til at blive grøn natten over p.g.a. skimmelsvampe af mug-typen.
Mvh Egon

Patricia
Indlæg: 13
Tilmeldt: 1/6/2015 kl. 00:46

Re: Keiki der ikke har rødder, hjælp

Indlæg af Patricia » 24/7/2015 kl. 22:49

Endnu en gang tak Egon

Patricia

Besvar