Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

Runkne Blade

Skriv her, hvis din plante er blevet inficeret med en eller anden form for utøj eller bare ikke vil trives.
Besvar
BetinaThorup
Indlæg: 2
Tilmeldt: 28/7/2015 kl. 11:21

Runkne Blade

Indlæg af BetinaThorup » 28/7/2015 kl. 11:31

Hej jeg har læst lidt om hvad i andre skriver og det kunne være de trænger til en ompotning :-) hvor køber man nyt bark til dem og skal de stå i gennemsigtige potter eller er det en skrøne mvh. Betina :roll: :wink:

Brugeravatar
Egon K P
Indlæg: 3633
Tilmeldt: 1/3/2007 kl. 19:42
Geografisk sted: Aarhus N

Re: Runkne Blade

Indlæg af Egon K P » 29/7/2015 kl. 08:54

Velkommen til forumet Betina.

Du kan bl.a. købe bark i planteskoler, men mange supermarkeder har det også liggende nær deres salgsplanter. Vær opmærksom på indholdet, prøv at mærke på posen. Der har tidligere været et produkt i nogle af "orkidejord-poserne", der var stort set ren sphagnum jord til potteplanter, det duer kun til Cymbidium og juleorkideen, Ludisia discolor. Du skal kunne mærke barkstykkerne i posen. I nogle planteskoler kan du selv mikse en barkblanding fra "vej selv pottemedier". Til Phalaenopsis bruges større barkstykker, til Miltonia og lignende med tynde rødder bruger du en mindre størrelse i barkstykker. Er der perlite, skumstykker eller lignende, der kan lave "luftige" områder i barkmediet, så må det gerne komme med.

Om man vil bruge de gennemsigtige plastpotter er nok en "trosag", nogle sværger til dem, andre gør ikke. Det gode ved dem er, ud over måske at give lys til rødderne, at du kan se, hvordan rødderne ser ud, uden du skal vælte planten ud af potten. Ligeledes kan du se, om barken stadigvæk ser frisk ud, eller den er ved at være nedbrudt og skal skiftes. Men mange oplever, at der gror alger inde i de gennemsigtige potter, og så kan du alligevel ikke se rødderne, og de får ikke længere lys.

Så i princippet, så sætter du de gennemsigtige potter i en urtepotteskjuler, så kommer der ikke alger, og du kan blive ved med at se rødderne, når du tager potten op, men så får rødderne jo ingen lys! Da rødderne skifter fra grå til grøn, når de bliver våde, må de indeholde grønkorn, altså burde de kunne hjælpe med fotosyntesen, ligesom bladene.

Her på forumet sælger Irmaline også en bark/kokos-blanding, hvis du skal have ompottet mange orkideer, men bor du ikke nær Give, så kommer der nok fragt oveni prisen. Hun sælger fra 4 til 70 liters poser.

memberlist.php?mode=viewprofile&u=349

Fra hendes profil kan du gå til hendes hjemmeside, og der kan du finde både sphagnummos og "orkidemuld".
Mvh Egon

BetinaThorup
Indlæg: 2
Tilmeldt: 28/7/2015 kl. 11:21

Re: Runkne Blade

Indlæg af BetinaThorup » 11/8/2015 kl. 10:23

Hej Egon tusind tak for dit svar jeg aner bare ikke hvad det er jeg har købt falder bare for Orkider når jeg er ude og handle men det er ikke nogle dyre nogle tit og ofte i byggemarkeder og netto/Fakta :-) hvis det kan pejle dig ind på arten :-)

Besvar