Side 1 af 1

blomst visner på phaf ang ton

: 5/4/2010 kl. 21:07
af louise vig
Jeg købte en Phaf ang ton i begyndelsen af februar. Den trivedes øjensynligt godt, står i et østvendt vindue, vandes med regnvand ca 2 x om ugen og sprayes daglig. Købte den sammen med en Phaf pinocchio, der nu blomstrer fint. De to fætre får samme behandling. Ang ton'en fik medio februar en blomsterstilk, der voksede fint op, indtil for en uge siden , hvorefter den bare visnede - se billede.
Hvad mon gik galt ? - og skal jeg klippe blomsterstilken af ?
Mvh Louise

: 6/4/2010 kl. 23:50
af Hans Jørgen Staugaard
Det er svært at give et bud på hvad der gik galt. Min umidelbare tanke var det manglende lys, men det tror jeg egentlig ikke.
Ang ton er noget mere vanskelig end Pinocchio. Så den vil også reagerer mere på de forandringer det er når en plante flyttes fra et mere ideelt miljø hos gartneren til en vinduskarm hvor luftfugtigheden er lav.
Den vil givet med tiden indrette på det, så du kan godt få den i blomst næste gang, den har størelsen til det.
Blomster stilken kan du roligt klippe ned, den kommer ikke med noget mere. Næste blomstring kommer fra det nye sideskug der endten er kommet eller snart vil komme.
Det vil givet vis være lettere for dig at dyrke de små Paph. hvis du indvesterer i et terrarium, eller lignende da den så vil have den luftfugtighed som den godt kan lide.
Men som sagt kan det godt lade sig gøre uden, jeg har en del Paph i vinduskarm.

: 7/4/2010 kl. 18:17
af louise vig
Tak for svaret. Nu er blomsterstilken klippet af og jeg vil glæde mig over de smukke brogede blade indtil den blomstrer igen. Jeg har sat den i en lidt større skjuler med sten i bunden og lidt vand, der kan fordampe.
Mvh Louise

: 7/4/2010 kl. 23:06
af Hans Jørgen Staugaard
Det er en god ide, bare den ikke kommer til at soppe i vandet.
Når planten er begyndt at skyde sideskud kan du jo give den en ny kompost og dermed se til røderne, for svart på den mislykkedes blomstring kan jo også findes der.

Phaf ang ton

: 5/2/2012 kl. 23:49
af louise vig
Nu knap to år senere er der en blomsterstilk på vej. Den har været tørret ud, dvs ingen vand i 4 uger efter råd fra Per Alm. Tak Per.
Nu krydser jeg fingre for, at den klarer det bedre denne gang !
Hilsen Louise

: 7/2/2012 kl. 16:21
af Didde
Hvor spændende!
Er det normalt at man kan tvinge dem i blomst ved at udtørre dem i 1 måned?
Jeg gætter på det er en overlevelsesreaktion?