Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

ingen blomstring overhovedet.

Vil din plante ikke blomstre eller er der andre problemer, så stil dit spørgsmål her.
Besvar
Hemmo
Indlæg: 6
Tilmeldt: 17/1/2013 kl. 21:02
Geografisk sted: Roskilde

ingen blomstring overhovedet.

Indlæg af Hemmo » 17/1/2013 kl. 21:15

Hej.
Jeg har lige tilmeldt mig her inde og er rimelig nu. :D
jeg elsker orkideer og synes selv jeg er ret god til at passe dem ;) Det er hvert fald sådan så naboerne kommer og spørg når de går forbi vinduerne og ser dem. :P
men men men .... så kom min kæreste hjem med en ny blomst til mig . den smukkeste jeg længe havde set ... men ikke en art jeg hverken havde set eller haft før. Jeg mener det er arten Oncidium ... det er hvertfald det jeg har fundet frem til når jeg søger på nettet.
Den stod med et hav af blomster men kun få dage efter stod den med absolut ingen!!!!!
det gør den så stadigvæk. Den giver mig ingen tegn om ny blomstring som de andre gør med nye grene og knobber. den står bare og står!!! Den er grøn og fin og kommer med nye blade og den visner ikke.
MEN HVAD GØR JEG FORKERT SIDEN DEN IKKE VIL BLOMSTRE IGEN???
forholdene er gode nok. de er hvertfald gode nok til mine andre orkideer . som er den der typiske art i ved man kan købe i de fleste supermarkeder :D .

Brugeravatar
Egon K P
Indlæg: 3633
Tilmeldt: 1/3/2007 kl. 19:42
Geografisk sted: Aarhus N

Indlæg af Egon K P » 18/1/2013 kl. 00:44

Velkommen til!

Nu kan der jo være mange grunde til, at den har smidt blomsterne, er det indenfor de sidste par måneder, kan det være kulden under transporten, der har gjort udslaget, moden frugt kan få knopper og blomster til at visne meget hurtigt, da orkideer er mere følsomme end andre planter overfor den gasart, som moden frugt udsender.

Hvis din plante hører til i Oncidium-slægten, eller er en hybrid med denne, så er der jo en væsentlig forskel på den, og de Phalaenopsis, du også har. Denne blomstrer én gang om året, hvor Phal.'s kan blomstre hele året igennem.

I væksttiden skal Oncidium have en del vand, når bulberne er ved at være færdigdannede, og blomsteranlægget bliver dannet, så skal den holdes til den tørre side, ligeledes om vinteren, uden bulberne skrumper alt for meget. Måske er det vandingspausen, planten mangler, for at kunne blomstre, evt. skal den først blomstre i år, alt efter, hvornår du har fået den! :wink:
Mvh Egon

Hemmo
Indlæg: 6
Tilmeldt: 17/1/2013 kl. 21:02
Geografisk sted: Roskilde

Indlæg af Hemmo » 18/1/2013 kl. 23:10

Tak for svaret. Vil prøve med vandingspause :lol:

Hemmo
Indlæg: 6
Tilmeldt: 17/1/2013 kl. 21:02
Geografisk sted: Roskilde

Indlæg af Hemmo » 18/1/2013 kl. 23:15

Tak for svaret. Vil prøve med vandingspause :lol:

Hemmo
Indlæg: 6
Tilmeldt: 17/1/2013 kl. 21:02
Geografisk sted: Roskilde

Indlæg af Hemmo » 2/2/2013 kl. 12:51

Hvor længe skal denne vandingspause vare ? :)

Brugeravatar
Egon K P
Indlæg: 3633
Tilmeldt: 1/3/2007 kl. 19:42
Geografisk sted: Aarhus N

Indlæg af Egon K P » 2/2/2013 kl. 14:33

Nu er jeg ikke Oncidium ekspert, læser jeg lidt på nettet og i mine bøger, så er der foreslået lidt forskellige perioder. Men, generelt ser det ud til, at det er 2-3 uger, når den har smidt blomsterne, og igen om vinteren, hvor den holdes næsten tør, men så bulberne ikke skrumber, og det indtil nyskuddet kommer. Så vander du igen almindeligt, men aldrig ned i nyskuddet, så rådner det!

Ellers skriv en pb'er til Ellen herinde, hun leger mest med Oncidium, så kan du jo evt. skrive her i dette indlæg, hvad hun har svaret, hvis hun gør det en pb'er. Så kan andre sidenhen få gavn af svaret! :wink:

Her er et link til hendes profil, derfra kan du skrive pb'eren til hende.

http://forum.orkideer.dk/profile.php?mo ... ofile&u=21
Mvh Egon

Besvar