Side 1 af 1

Vanda coerulea "hjælp"

: 29/4/2014 kl. 18:39
af Daniel26
Hejsa Orkideforumet :-)
Jeg er ny herinde og har derfor en masse spørgsmål angående "Vanda Coerulea" som jeg har fået for ca. 2 år siden i fødselsdagsgave af fruen.
Men synes her på det sidste at den ikke rigtig vokser "om den så er langtidsvoksne, ved jeg ikke?" samt den nok kun har blomstret 2 gange i den tid jeg har haft den.
Jeg vander den 1 gang om ugen, hvor den står i en spand og suger vand i ca. 30 min til 1 time. Så blade på den kan blive stive, samt at jeg går og dusher den med vand, for at danne lidt luftfugtighed,
men alligevel synes jeg den ikke er særlig groende. Ville prøve senere og ligge et billede ind så i kan se den. Den står samt i mit køkken vindue hvor der kommer nok det allermest lys ind fra 7-8 om morgenen til 7-8 stykker om aftenen.
Bruger almindelig orkidégødning, ved ikke om der er noget som er stærkere til den eller om jeg bar skal forsætte men måske øge min dosering med en 30-50%?
men kom med nogle tips/tricks til pasning af sådan en så ville det være så lækkert!
Håber at høre fra jer.

Mvh Daniel.

Re: Vanda coerulea "hjælp"

: 29/4/2014 kl. 18:41
af Daniel26
flere billeder.

Re: Vanda coerulea "hjælp"

: 30/4/2014 kl. 16:53
af Karen
Hej Daniel

Min vurdering er at du skal vande meget mere, alt ved planten skriger på mere vand. Så måske spanden skal frem hver anden dag. Bøvlet, ja, men vanda er for de dedikerede. Og folk der måske ikke er bange for at få vand på gulvet, hvilket jeg absolut syntes man skal være forsigtig med.

Re: Vanda coerulea "hjælp"

: 30/4/2014 kl. 18:27
af Daniel26
Hej Karen.

Okay, jeg er begyndt nu her for ca. 1 uge siden nu, at vande den 2 gange om dagen i 20 min, hvor den får lov og suge samt at jeg dusher den med en forstøver for at give den lidt ekstra vand samt luftfugtighed, og så står den ude i solen nu hverdag og får en masse lys, så nu håber jeg på det bedste samt at jeg har købt en ny gødning til den :-)
Vanda er godt nok ikke nem og have med at gøre, men jeg må håbe at den ville komme sig, den har ihvertfald fået sig en masse nye blade, den når næsten lige at få et nyt, så kommer der en ligeefter!
Det er bare rødderne der er lidt bagefter :-(
Hvad synes du evt. med Gødning Karen, hvad er vanda's krav hvis du ved det måske, for har list svært ved at finde ud af om jeg skal måske give den ved hver 2. vanding nu, eller 1 gang om ugen?.
Jeg har købt mig Hornum orkide gødning NpK 2-2-2 flydende.

Mvh Daniel.

Re: Vanda coerulea "hjælp"

: 2/5/2014 kl. 09:22
af Karen
Indtil den ser lidt mere hydreret ud så ville jeg være varsom med gødningen, for meget gødning kan svitse rødderne og giv visne blad spidser. Jeg mener ikke du slet ikke skal gøde, bare meget varsomt.

Re: Vanda coerulea "hjælp"

: 2/5/2014 kl. 23:15
af Daniel26
Okay det må jeg lige huske, har selvfølgelig givet den lidt så den har lidt næring, men må så holde lidt igen, jeg vander den nu 2 gange om dagen ihvertfald i 20 min hvor den står i vandbad, men tror muligvis at den har fået 2 nye rødder som stikker lidt ud så håber da der snart sker noget med den :-) samt der snart gerne må komme lidt blomst på den, har kun haft den i blomst 3 gange mens jeg har haft den :-(