Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

gode råd til pasning af Papilionanthe pedunculata

Vil din plante ikke blomstre eller er der andre problemer, så stil dit spørgsmål her.
Besvar
glenn_24
Indlæg: 36
Tilmeldt: 22/2/2009 kl. 15:14
Geografisk sted: vestsjælland

gode råd til pasning af Papilionanthe pedunculata

Indlæg af glenn_24 » 18/2/2015 kl. 16:46

hej igen
denne orkide har været oppe som spørgsmål for identifikation.. dengang var det tale om Papilionanthe pedunculata eller Papilionanthe teres hvilket vi aldrig fandt ud af..

i mellemtiden har jeg set min fars blomstre 1 gang og blomsten var meget lille ca 5-10 mm. i omkreds og gul og rød hvad jeg lige husker af jeg har selvfølgelig ikke husket og tage et billede
men ud fra blomstens størelse og hvad jeg har googlet mig frem til vil jeg selv mene det er en Papilionanthe pedunculata..

nu håber jeg så på der er en der evt. kunne komme med nogle gode råd til pasning osv. som ville kunne føre til blomstring..

mvh glenn
Vedhæftede filer
DSC_0123.jpg
DSC_0123.jpg (96.59 KiB) Vist 5147 gange
DSC_0124.JPG
DSC_0124.JPG (92.83 KiB) Vist 5147 gange

Brugeravatar
Egon K P
Indlæg: 3633
Tilmeldt: 1/3/2007 kl. 19:42
Geografisk sted: Aarhus N

Re: gode råd til pasning af Papilionanthe pedunculata

Indlæg af Egon K P » 18/2/2015 kl. 19:39

Hej igen.

En Papilionanthe pedunculata har 5 cm store blomster, altså 5-10 gange så store, som du nævner. Så den er det næppe. Næsten alle i den slægt har store blomster. Men det kunne godt ligne en Papilionanthe i planten, men måske også nogle andre slægter. Bl.a. er der flere arter, der tidligere hørte ind under Saccolabium, der ser sådan ud, og især i Luisia er der mange småblomstrede med det udseende. Jeg har lagt billeder af to af arterne på Jydsk Orchide Klubs hjemmeside fra februar-mødet.

http://www.jydskorchideklub.dk/februar-2015.html

Men de terete blade, (nåleformede), tyder på, at den meget gerne vil have masser af lys, endda også sol. De terete blade nedsætter fordampningen i bladene, derfor tåler de mere sol end så mange andre arter. Papilionanthe kan tåle meget sol, Luisia delvist sol og for de fleste arters vedkommende også tropisk (Phalaenopsis) varmt.

Husk at tage et billede næste gang, der er blomst i en af dem, det fremmer identifikationen af den væsentligt, :D og så vil vi jo gerne se billeder her på forumet! :wink:
Mvh Egon

glenn_24
Indlæg: 36
Tilmeldt: 22/2/2009 kl. 15:14
Geografisk sted: vestsjælland

Re: gode råd til pasning af Papilionanthe pedunculata

Indlæg af glenn_24 » 18/2/2015 kl. 21:35

det er med sikkerhed en Luisia art det er jeg 100 % sikker på efter og have set de billeder du har lagt op

den har de sidste 5 år står i et nordøstligt vindue og den er plantet i et cylinderformet glas med næsten kun barkstykkerne for orkide jord og minimalt af den fine jord
min egen har dog ikke blomstret men den er vokset ca 20 cm de sidste 5 år og er idag 57 cm fra jord overflade til top

men jeg kan se jeres hænger med rødderne i det fri er det noget du vil anbefale mig?? og i såfald hvordan vander i dem og hvor tit

Brugeravatar
Egon K P
Indlæg: 3633
Tilmeldt: 1/3/2007 kl. 19:42
Geografisk sted: Aarhus N

Re: gode råd til pasning af Papilionanthe pedunculata

Indlæg af Egon K P » 19/2/2015 kl. 00:22

De to arter af Luisia, jeg har lagt et link til, blomstrer lige nu, så med lidt "held" kan det også være, din vil blomstre nu.

Det lyder jo til på væksten, at den har det fint med din måde at vande og passe den på, så det skal du nok ikke lave om på. Noget der fungerer skal man aldrig lave om på, men vil de ikke blomstre, kan man jo blive nødt til det. Så måske skal den sættes lidt mere mod sydlig eller vestlig retning, så den får mere lys/sol.

Mine hænger i en udestue, hvor jeg kan tillade mig at sprøjte med alt det vand, jeg vil. Så der bliver sprøjtet vand på rødderne af dem for tiden hver 3. dag, og om sommeren hver dag. Jeg har en høj luftfugtighed derude, det hjælper jo også på røddernes overlevelse derude i den fri luft. Men i en stue vil jeg nok ikke anbefale dig at frigøre alle rødderne!
Mvh Egon

Besvar