Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

Klatrende Phragmipedium besseae

Diskussion af vandforbedring, indretning af vindueskarm/udestude/drivhus, skygning og andre "tekniske" emner.
Besvar
Stargazer
Indlæg: 362
Tilmeldt: 26/12/2007 kl. 09:30

Klatrende Phragmipedium besseae

Indlæg af Stargazer » 28/3/2010 kl. 22:24

Hej

Hvis man er i den situation at have fået en af de Phrag. besseae som med vold og magt bare vil opad, så er her et forslag til en mulig kulturform:


http://img122.imageshack.us/img122/9700 ... ageut1.jpg

mvh
Lars P

Brugeravatar
LarsB
Indlæg: 614
Tilmeldt: 24/8/2006 kl. 11:01
Geografisk sted: Rødovre

Indlæg af LarsB » 29/3/2010 kl. 00:21

Helt så extrem har min aldrig været. Det har kunnet klares med en omplantning og lidt extra greenmix omkring det nye skud. Men jeg har set nogle, der løb ligesom den på billedet.
Lars Bagge

Brugeravatar
Egon K P
Indlæg: 3633
Tilmeldt: 1/3/2007 kl. 19:42
Geografisk sted: Aarhus N

Indlæg af Egon K P » 29/3/2010 kl. 00:28

Spændende. Faktisk har jeg købt et korkegebark-"rør" for nylig, som jeg på et tidspunkt skal have sat sammen med det barkstykke, som min Coelogyne mayeriana sidder på, da planten med sine tre omgange nyskud i 2009 er vandret langt op over barkstykket. Da jeg fik min Phragmipedium besseae, hvis ene nyskud stikker næsten lodret op i luften, overvejede jeg, om jeg skulle bruge korkegestykket til denne i stedet for. Der er en sprække i barkstykket, hvor det ikke når helt sammen som et rør, og, med et net i bunden, kunne jeg fylde en blanding af kokos/bark og sphagnummos deri, og så sætte min Phrag. i sprækken. Ideen spøger stadigvæk, så, med dette forslag vil jeg da seriøst overveje muligheden. :wink:
Mvh Egon

Besvar