Side 1 af 2

Floramon roddanner

: 4/12/2011 kl. 21:50
af Augusta
Jeg har i dag i plantecenteret kigget lidt på Foramon roddanner. Er der nogle der har erfaringer med dette til orkideer? Jeg tænker at det kunne være nyttigt til små frøplanter fx. Eller til planter der skranter lidt, der kunne trænge til større rodnet.

VH: Malene

: 5/12/2011 kl. 08:14
af Irmaline
Jeg bruger det til planter som jeg gerne vil formere planter som Roser/Pelagonia m.m men om det kan bruges til orkideer ved jeg ikke har aldrig prøvet :)

: 6/12/2011 kl. 00:01
af Morten Lyngsaa
Det bruges kun til stiklingeformering!

: 10/12/2011 kl. 00:57
af ole lukøje
iøvrigt tror jeg også det er begrænset hvilken type planter sådan en type rodhormon virker på, så det er nok en dårlig ide.

ellers, hvis du vil være god ved en plante, kan du købe superthrive eller hesi super-vit. jeg bruger af og til superthrive til mine orkideer om sommeren for virkelig at få sparket væksten igang tidligt på året.

det er bare vigtig at overholde minimums doseringen divideret med 2, da det er heftige sager, som kan gøre mere skade end gavn, hvis man ikke husker at flushe/leache sine planter for gødning, med stabile ph værdier, for at tage kalk affaldsstoffer og gødning af mediet og rødder igen, når næringen er brugt.

: 10/12/2011 kl. 21:00
af Augusta
Tak for svar alle sammen. Så lader vi det stå i butikken. ;-) Ang. det der super thrive- Er det kun til planter der er i god vækst i forvejen? kan det fåes i DK?

: 10/12/2011 kl. 23:23
af helleasc
Ja da, det kan sagtens fås i Dk. Her er link'et. Og den mindste flaske rækker rigtig langt. Der bruges kun 1 dråbe pr. liter vand, men det er nok klogt at bruge det halve:

http://www.bh-froe.com/ZC/index.php?mai ... x&cPath=36

: 11/12/2011 kl. 15:24
af Erna
Hej Helle
Doseringsvejledningen på den side du henviser til er efter min bedste overbevisning ikke oversat korrekt.
Det fremgår af brugsanvisningen på selve flasken at der skal tilsættes en dråbe per gallon vand, altså per ca 4 liter vand, det er så den dosering man følger hvis man bruger det hver gang man vander. Der er selvfølgelig også andre doseringer f.eks. til planter som ikke har det så godt, og trænger til lidt ekstra, men så skal man ikke give det hver gang man vander.

http://www.superthrive.com/gallon.html


" One drop of water is a minum.
Twenty minums make a millilitre
5millilitres is a teaspoon"

: 11/12/2011 kl. 16:17
af helleasc
Hej Erna. Jeg synes, det er svært at udrede fra den label, hvad rigtig dosis er. Men du har nok ret, for der står et sted: Follow-up or Daily or constantly (small, soft or tender plants) 1 minum per gallon or 4 liters.

Det må være den, man skal gå efter. Ellers er der mange forslag til, hvor meget der skal bruges. Men hellere for lidt end for meget.

Jeg har altid været i tvivl om dosis, så jeg har fortyndet ekstremt: 1 dråbe til ca. 10 liter regnvand.

Godt at du - som altid - var vågen dér :wink: :wink:

: 11/12/2011 kl. 20:43
af Erna
helleasc skrev:Hej Erna. Jeg synes, det er svært at udrede fra den label, hvad rigtig dosis er. Men du har nok ret, for der står et sted: Follow-up or Daily or constantly (small, soft or tender plants) 1 minum per gallon or 4 liters.

Det må være den, man skal gå efter. Ellers er der mange forslag til, hvor meget der skal bruges. Men hellere for lidt end for meget.

Jeg har altid været i tvivl om dosis, så jeg har fortyndet ekstremt: 1 dråbe til ca. 10 liter regnvand.

Godt at du - som altid - var vågen dér :wink: :wink:
Ja, jeg ville mene at det netop er den dosering man skal gå efter. Hvis man kigger på hvad det ellers bliver brugt til så er det jo f.eks. kirsebærtræer og stedsegrønne træer, de kan nok tåle mere end en orkide. Roser bliver iøvrigt betegnet som sarte, så må orkideerne vel også være det.

Jeg har kun givet den ene dråbe til 4 liter. I somres havde jeg et projekt i haven hvor jeg formerer trædebregner, hvilket går rigtigt godt. Så fik jeg tanken at jeg kunne give den dosis superthrive til en nyplantet batch, som er beregnet til planter som har brug for ekstra i form af 1 dråbe per cup. Resultatet udeblev ikke, i løbet af en uge gik de simpelthen ud, det har altså været for meget til de tynde hvide rødder som de har.

Det er som du siger en god ide at nøjes med at købe en lille flaske, der er jo 1-Naphthyl acetic acid i, som er et roddannerhormon og så vidt jeg ved så er holdbarheden for plante/roddanner hormoner et år.
Der bliver jo godt nok til rigtigt mange liter vandningsvand bare i en lille flaske. Det generer mig lidt at det ikke fremgår hvornår den er fremstillet, man ved jo ikke hvor længe det har stået på hylden hos forhandleren inden man køber det. Nå, men der er jo så også alle de andre ting ( som det iøvrigt ikke fremgår hvad er ) i, så forhåbentlig har de så længere holdbarhed.

: 12/12/2011 kl. 09:38
af Augusta
Hej Helle. Det skal jeg vist prøve! Tak for linket!

: 12/12/2011 kl. 16:20
af Morten Lyngsaa
Dette er ikke det samme som Floramon.

: 12/12/2011 kl. 17:53
af helleasc
Tak Morten, men det er heller ikke meningen, at det skal være det samme. Superthrive kan godt bruges til orkideer, Floramon ikke :wink: :wink:

: 12/12/2011 kl. 22:04
af ErceDK
tror faktisk det link stammer fra den gang jeg lavede en super thrive jagt i dk, bestiller selv fra ham. har brugt det i rigtig lang tid, med virkelig gode resutater på ALLE planter pånær kaktus (som generalt lever meget kort hos mig)

: 14/12/2011 kl. 10:40
af lilian
jeg har den lille flaske, og mig generer det at der ikke er en dråbe"tæller" på - synes det er næsten umuligt at få een dråbe ud af flasken.

: 14/12/2011 kl. 11:32
af Erna
Hej Lilian
Hos helsekostforretninger kan man ihvertfald købe en lille glasflaske med dråbetæller. Jeg ved ikke om man f.eks. på apoteket kunne nøjes med at købe selve dråbetælleren.

Jeg fandt lige dette link, dråbetælleren er magen til den som følger med superthrive, den er rørende billig men det koster så 30kr. i fragt. Den er så også længere end dem man køber sammen med de små glasflasker, så man kan nå ned i superthrive flasken med den. :lol:
http://www.maltbazaren.dk/shop/plastic- ... 1717p.html