Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

lys til orkider

Diskussion af vandforbedring, indretning af vindueskarm/udestude/drivhus, skygning og andre "tekniske" emner.
Besvar
benny nielsen
Indlæg: 20
Tilmeldt: 2/1/2013 kl. 17:34

lys til orkider

Indlæg af benny nielsen » 12/1/2013 kl. 12:55

hej
er det muligt at bruge akvarie lystofrør til orkider

jeg har et par liggende så jeg kom til at tænke på om det var muligt
at bruge dem da jeg syntes at kunne huske at de skulle være godt for planterne i akvariet.

mvh
benny

sabine
Indlæg: 110
Tilmeldt: 11/3/2012 kl. 20:17
Geografisk sted: roskilde

Indlæg af sabine » 12/1/2013 kl. 13:22

så hellere terrarie lysstofrør ex dem fra exotrra da ser også er uva og uvb ( som ude i sollen) i dem ... eller hvis akvarie så grolux da der en ca1,0 i uva i dem

http://www.avifauna.dk/lys-og-armatur-c ... idrc5caqp4

tallene ex. 2,0 svare til når du er ude i naturen hvor stålestyrken er på 2,0 det samme som de taler om, om sommeren når sollen skinner og advare mod, og huske solcrem og hatte ,,, ss
gå ille over 5,0 i uv stållerne ,, ss
mvh sabine

Christian Koch
Indlæg: 413
Tilmeldt: 30/4/2007 kl. 00:53

Indlæg af Christian Koch » 14/1/2013 kl. 13:02

Planterne laver rent faktisk ikke energi fra det ultraviolette lys, kun tæt på i det lilla og blå spektrum og så igen i det orange til røde.
Her er et link til et godt billede af hvilke bølgelængder planterne bruger til at lave energi:

http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hb ... pigabs.gif

I midten falder alle kurverne og er lave (omkring 550 nanometer), hvilket er grønt lys. Dette spejles væk af plantens blade, og det er derfor de ser grønne ud for os. Størstedelen af alt det andet lys absorberes og bliver til energi.

Tæt ved alle lysstofrør du køber har et lysspektrum du uden problemer kan bruge til planter. Det du betaler ekstra for grolux rør mv. er ofte ikke pengene værd når du faktisk ser på væksten i planterne. Akvarierør, eller sågar helt almindelige rør i farven 827 og 864 - gerne kombineret giver rigtig rigtig fine resultater. Jeg vil næsten lægge hovedet på blokken og sige at laver man en testdyrkning under to almindelige lysstofrør af en god kvalitet og to grolux planterør vil forskellen være svær at se.. Der er så mange andre faktorer i vanding, gødning og temperatur der spiller ind!

Her ses forskellen på et grolux rør, et tilfældigt Philips 6400K rør og endnu et Philips 2700K rør:

Philips 6400K:
http://images.philips.com/is/image/Phil ... $jpglarge$

Philips 2700K:
http://images.philips.com/is/image/Phil ... ?$jpglarge$

Grolux
http://www.aquaticcentral.com/media/wysiwyg/grolux.gif

Forestiller man sig at lægge de to spektra fra Philips over hinanden, vil hele forskellen ligge i at de til sammen laver en smule mere grønt lys.. - og det er praktisk talt hele forskellen..

... så for at sige det hele meget kortere: Ja du kan sagtens bruge dine akvarierør, men er de gamle og har været i drift over et år vil jeg hellere anbefale dig at købe to lysstofrør med farve 827 og et med 865/864 og sætte dem i dit armatur.

/Christian
www.OrkideImperiet.dk - Webshop og Butik

Besvar