Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

Hvor/hvordan dyrker du, og hvilket medie + gødning bruger du

Diskussion af vandforbedring, indretning af vindueskarm/udestude/drivhus, skygning og andre "tekniske" emner.
Besvar
Kuzuri
Indlæg: 40
Tilmeldt: 7/5/2014 kl. 13:29
Geografisk sted: Stege

Hvor/hvordan dyrker du, og hvilket medie + gødning bruger du

Indlæg af Kuzuri » 8/5/2014 kl. 18:14

Jeg er bare nysgerrig - og så kan det være at jeg kan lære lidt af de mere erfarene. :)

Jeg dyrker i vinduet i min altandør - ven er vendt mod vest, og Orkideerne får kun direkte sol mens solen går ned. De står på en kommode som så står foran den del af døren som ikke kan åbnes (lægger et billede ind senere).

Jeg bruger grov bark fra OrkideImperiet - og så har jeg noget hvidt mos, også fra orkideimperiet, men det har jeg ikke turde bruge endnu, af frygt for at overvande. Men én af mine planter ankom i mos, og jeg lader den blive i det, så nu håber jeg bare at jeg ikke slår den ihjel. :lol:

Jeg har indtil videre brugt en NPK gødning fra Brugsen (4+2+6,6), men jeg har lige bestilt noget Orchid Focus, som jeg har tænkt mig at skifte til, når det ankommer. :)
Mvh Janni
----------
Facebook gruppe for Danske Orkide entusiaster: https://www.facebook.com/groups/danskeorkideentusiaster

Karen
Moderator
Indlæg: 2067
Tilmeldt: 16/6/2006 kl. 21:37
Geografisk sted: Slangerup
Kontakt:

Re: Hvor/hvordan dyrker du, og hvilket medie + gødning bruge

Indlæg af Karen » 14/5/2014 kl. 12:00

Hmm dyrker nærmest på og i hvadsomhelst, har orkide som står plantet i en klyne som altid er våd, greenmix, fin og grow bark, spagnummos, korkbark, rhododendron grene, lertøj. Primært organiske materialer, men epiweb og greenmix falder lidt ved siden af her. Dyrker pt ikke en eneste orkide i vindues karm, drivhuset kan heldigvis rumme alle planter og jeg elsker at vandplaskeriet ikke foregår indendørs (har dyrket i vindueskarm i mange år og vanding var altid et problem, specielt da antallet runded de 50-100 eller der omkring.
mvh/ Karen ~ orkidevinduet.dk

Besvar