Side 1 af 1

Hvor/hvordan dyrker du, og hvilket medie + gødning bruger du

: 8/5/2014 kl. 18:14
af Kuzuri
Jeg er bare nysgerrig - og så kan det være at jeg kan lære lidt af de mere erfarene. :)

Jeg dyrker i vinduet i min altandør - ven er vendt mod vest, og Orkideerne får kun direkte sol mens solen går ned. De står på en kommode som så står foran den del af døren som ikke kan åbnes (lægger et billede ind senere).

Jeg bruger grov bark fra OrkideImperiet - og så har jeg noget hvidt mos, også fra orkideimperiet, men det har jeg ikke turde bruge endnu, af frygt for at overvande. Men én af mine planter ankom i mos, og jeg lader den blive i det, så nu håber jeg bare at jeg ikke slår den ihjel. :lol:

Jeg har indtil videre brugt en NPK gødning fra Brugsen (4+2+6,6), men jeg har lige bestilt noget Orchid Focus, som jeg har tænkt mig at skifte til, når det ankommer. :)

Re: Hvor/hvordan dyrker du, og hvilket medie + gødning bruge

: 14/5/2014 kl. 12:00
af Karen
Hmm dyrker nærmest på og i hvadsomhelst, har orkide som står plantet i en klyne som altid er våd, greenmix, fin og grow bark, spagnummos, korkbark, rhododendron grene, lertøj. Primært organiske materialer, men epiweb og greenmix falder lidt ved siden af her. Dyrker pt ikke en eneste orkide i vindues karm, drivhuset kan heldigvis rumme alle planter og jeg elsker at vandplaskeriet ikke foregår indendørs (har dyrket i vindueskarm i mange år og vanding var altid et problem, specielt da antallet runded de 50-100 eller der omkring.