Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

Ingefær

Diskussion af vandforbedring, indretning af vindueskarm/udestude/drivhus, skygning og andre "tekniske" emner.
Besvar
hansolav
Indlæg: 21
Tilmeldt: 26/2/2007 kl. 23:14

Ingefær

Indlæg af hansolav » 30/4/2016 kl. 23:06

Hej,

Jeg ved selvfølgelig godt at Ingefær (Zingiber) ikke er en orkide, men den lever under samme forhold som mange jordlevende orkideer, så nu prøver jeg at spørge her alligevel.

Jeg har læst mange opslag på nettet om hvor nemt det er at dyrke ingefær ud fra de knolde man køber i supermarkedet. Bare i jorden (eller i vand) og så går det bare der ud af.

Så det har jeg også prøvet - flere gange, og det er da også rigtigt at der ret hurtigt kommer rødder og så stængel og blade, og den kan vokse ganske hurtigt i starten.

Men så sker der hver gang det samme for mig. Nye blade får gullighvide pletter og spidser der nogle gange degenererer til huller i bladene. Væksten bliver sygelig og går i stå. Min svigerfar der er gammel landmand siger det er mangan-mangel.

Jeg har prøvet med forskellig slags jord og forskellig slags gødning, bl.a. Rhododendron-gødning fordi det angiveligt skulle fremme mangan-optaget. Jeg har prøvet at vande med postevand og med destilleret vand. Men lige lidt hjælper det.

Nogen idéer eller gode råd ?


MvH
Hans Olav

Besvar