Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

Vanda vækstmedie

Diskussion af vandforbedring, indretning af vindueskarm/udestude/drivhus, skygning og andre "tekniske" emner.
Besvar
Brugeravatar
ChristianMPJ
Indlæg: 61
Tilmeldt: 14/5/2014 kl. 18:35
Geografisk sted: Nykøbing Falster

Vanda vækstmedie

Indlæg af ChristianMPJ » 23/2/2017 kl. 08:09

Da jeg har tænkt mig at købe et par vandaer og ikke vil dyrke dem i kurve altså med frie luftrødder så kunne jeg godt tænke mig at høre om nogen af jer har fundet på en god bark blanding eller noget i den stil til at dyrke dem i.
Er kun interesseret i de Botaniske orchideer

Brugeravatar
Egon K P
Indlæg: 3633
Tilmeldt: 1/3/2007 kl. 19:42
Geografisk sted: Aarhus N

Re: Vanda vækstmedie

Indlæg af Egon K P » 23/2/2017 kl. 11:29

Jan Larsen, formanden for Dansk Orchide Klub, har eksperimenteret med at sætte rødderne på en Phalaenopsis i vand i et glas. Normalt vil de dø meget hurtigt, de mangler luft. Men han har lagt javamos i vandet, og det både ilter vandet, så rødderne kan overleve, og fjerner nok også eventuelle "affaldsstoffer" fra plantens rødder. Det har han haft kørende i vist et par år efterhånden med god vækst i planterne. De har blomstret flot, de har sat en del keikier, så de stortrives.

Kunne det være en ide i stedet for bark? :wink:
Mvh Egon

Besvar