Boardet er indtil videre lukket for tilgang af nye brugere.

Vi har i det seneste årstid haft problemer med, at rigtig mange fordækte personer opretter falske profiler på boardet og bruger det til spam eller linker til sider med mistænkeligt indhold. Vi bruger rigtig meget tid på at forhindre dette og på at rydde op efter disse personer.

Trafikken på boardet og antallet af nye 'reelle' brugere er faldet drastisk de seneste år og står ikke mål med ovennævnte indsats. Derfor har vi besluttet at lukke for tilgangen af nye brugere mens vi tænker over, hvordan vi løser problemet på en overkommelig måde. Eksisterende brugere kan fortsat logge på og bruge boardet som sædvanligt.

Egon & Henrik

import.

Kender du til et orkide relateret arrangement så skriv om det her, så kan det jo være at andre bliver inspirerede til at deltage.
Besvar
larsvh
Indlæg: 49
Tilmeldt: 7/12/2011 kl. 22:16

import.

Indlæg af larsvh » 20/3/2012 kl. 22:50

hej alle.
er der nogen der ved noget om man kan improtere fra usa eller om man selv må tage orkideer med hjem i flyveren. kan man evt sende til sig selv når man er der ovre.
jeg skal til denne her orkidee festival i miami i maj mdr
http://www.redlandorchidfestival.org/


mvh lars

Brugeravatar
Egon K P
Indlæg: 3633
Tilmeldt: 1/3/2007 kl. 19:42
Geografisk sted: Aarhus N

Indlæg af Egon K P » 20/3/2012 kl. 23:35

Hej Lars.

Der kommer jo mange spændende gartnerier, kan jeg se, man kan jo hurtigt få en kuffert fyldt med orkideer sådan et sted.

Mange internationale orkideudstillinger har en "CITES-vagt" siddende til gæster fra udenfor det pågældende lands grænser, han skal udstede CITES-eksport papirer og sundhedscertificat på planterne til dig, det koster selvfølgelig et beløb, jeg ikke kender, disse papirer skal du så sende evt. i en mail til Plantedirektoratet, som så skal udstede CITES-importpapirer til dig. Det koster også en pæn slat penge, inden du lander i Danmark igen, skal Plantedirektoratet først forvarsles om, hvilket fly, du kommer med, og så skal de tjekke dine planter, som formentligt skal være i en plumberet kasse, det sørger CITES-vagten formentligt for, hvis det er nødvendigt, om der er de planter, der skal være, og, om de er uden skadedyr. Finder de så meget som et dyr på planterne, så bliver de sendt til destruktion uden refusion til dig.

Der skal betales told og moms til tolderne, når du lander, det løber alt sammen op i mange tusind kroner, så, skal det løbe rundt, så skal du faktisk have kufferten fyldt, og, være sikker på, at den står et sted, hvor planterne ikke fryser, det koster sikkert også lidt håndører.

Forsøger du at indføre planter, udenom Plantedirektoratet, så koster det vist omkring 5.000 kroner i bøde, samt dine planter bliver destrueret, hvad de amerikanske toldere vil gøre, hvis de finder orkideer, der er ved at forlade landet uden papirer, det tør jeg ikke gætte på.

Sidder der ikke en "CITES-vagt" ved udstillingen, så skal du selv opsøge dem på deres offentlige kontor, for at få dine eksportpapirer, men, hvad gør man ikke for at få lidt orkideer med hjem,.......eller? :lol:

Lyder dette som go' da' mand økseskaft for dig, så er du jo altid velkommen til at kontakte Plantedirektoratet, de kan fortælle dig lige præcist, hvad de skal have, og, om det overhovedet er muligt at få CITES-papirer ud af USA.

De kan kontaktes her:

planter@naturerhverv.dk

Lidt link fra deres hjemmeside, du kan kikke lidt på:

http://1.naturerhverv.fvm.dk/import_ind ... px?ID=3080

http://1.naturerhverv.fvm.dk/importregl ... px?ID=9439

http://1.naturerhverv.fvm.dk/import_af_ ... px?ID=9440

http://1.naturerhverv.fvm.dk/importkont ... x?ID=11669

Her er blanketter mm, der skal bruges.

Når du finder deres prisliste, så slipper du som privatperson for registreringsbeløbet på 5.205 kroner, det er jo også værd at tage med! :P

God tur til Miami, når vi kommer til maj! :wink:
Mvh Egon

larsvh
Indlæg: 49
Tilmeldt: 7/12/2011 kl. 22:16

...

Indlæg af larsvh » 21/3/2012 kl. 00:54

damn det lyder sgu da godt nok lidt snørklet he he. tror bare jeg tager ud og kigger på orkideer med svigermor he he.
jeg skal til usa om 3 uger. tager til san francisco og kører i auto camper men familien tværs over usa og ender i miami.
og så faldt jeg bare lige over den der orkidee festival og der SKAL jeg ud.
vi skal kun være i miami i 3 dage så tvivler på jeg kan nå alt det der skal til for at få det med hjem jeg sikkert gerne ville.
men har lige købt et nyt spejl refleks kamera så det kan da i det mindste blive til en masse billeder der fra he he.

mvh lars

Besvar